Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

‘Michael Kinsbergen nieuwe Operationeel Directeur AZ’

Michael Kinsbergen is met ingang van morgen de nieuwe Operationeel Directeur bij AZ, dit meldt de Telegraaf zojuist. De bestuurder werkte tussen 2012 en 2015 als Algemeen Directeur bij Ajax en boekte in de periode grote sportieve successen met die club. In Alkmaar moet hij een driemanschap gaan vormen met Directeur Voetbalzaken Max Huiberts en Algemeen Directeur Robert Eenhoorn.

De 59-jarige Kinsbergens moet de Alkmaarders een nieuwe impuls geven in de ontwikkeling van de club. De geboren Amsterdammer zal zich onder andere bezig gaan houden met de ontwikkeling van het stadion, dat iets meer dan een jaar in handen is van de club. Verder moet Kinsbergens zorgen voor een structureel hogere omzet bij AZ.

Successen

Met name op dat laatste vlak boekte Kinsbergen bij Ajax grote successen. Zo speelde hij een grote rol bij het binnenhalen van Ziggo. Ook wist hij voormalig hoofdsponsoren Aegon en ABN Amro in een andere rol aan de club verbonden te houden. In de periode dat de bestuurder aan het roer stond werd de basis gelegd voor de huidige goede financiele status van de Amsterdammers. Het is de bedoeling dat Kinsbergen voor lange tijd aan de club verbonden blijft.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com