Michael Buskermolen is de speler die aanspraak mag maken op de titel ‘Mister AZ’. De technische linkspoot werd als jonge jongen gescout bij RKDES uit Kudelstaart en na enkele jaren in de jeugdelftallen mocht hij bij aanvang van het seizoen 1990-1991 debuteren in het eerste elftal in een thuiswedstrijd tegen Wageningen (3-1). Buskermolen zette zijn debuut luister bij door gelijk te scoren voor de Alkmaarders.

De middenvelder is ondertussen een echte clubman geworden en zag al heel wat spelers en trainers in De Hout aan zich voorbij gaan. Ondanks alle trainers stond zijn positie zelden ter discussie en wist hij zich jaar op jaar in het basiselftal te werken. Op 29 augustus 2003 speelde Buskermolen zijn 400e wedstrijd voor AZ in een gewonnen uitduel bij Vitesse (1-2), een wedstrijd waarin hij persoonlijk de score opende. Enkele weken daarna werd Buskermolen door voorzitter Dirk Scheringa onderscheiden met een gouden voetbalschoen ter ere van die 400 wedstrijden. Michael Buskermolen werd in 1996 en 1998 met AZ kampioen van de eerste divisie en bereikte in 2004 voor het eerst Europees voetbal met AZ.

In maart 2006 nam Michael Buskermolen na een moeizaam seizoen afscheid van het betaalde voetbal. Michael kreeg samen met Barry van Galen en de Alkmaarderhout een onvergetelijk afscheid aangeboden.

Uiteraard is hij als clubman nog steeds bij AZ betrokken, Michael traint tegenwoordig de onder 15 van onze trots.