Mexx Meerdink tekent profcontract bij AZ
AZ Jeugd

Mexx Meerdink treedt in voetsporen vader bij AZ

Leuk nieuws vanuit AZ, Mexx Meerdink tekende vandaag zijn eerste profcontract bij AZ en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Martijn, die natuurlijk een absolute clubheld is in Alkmaar. Mexx tekent in Alkmaar een contract tot 2023.

Snelle ontwikkeling

De jongeling uit Winterswijk kwam in de zomer van 2019 over van De Graafschap en was direct belangrijk bij AZ onder 17. De aanvaller was meteen goed voor tien doelpunten. Dit seizoen speelt Meerdink zijn wedstrijden bij Onder 18 en haalde inmiddels ook al zijn eerste selectie voor een Oranje-jeugdteam.

Veel arbeid

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg laat op de officiële website weten zeer tevreden te zijn over de ontwikkeling van Meerdink junior: “Mexx heeft een neusje voor de goal, kiest vaak goed positie en heeft een goed gevoel voor ruimtes”. Hij levert veel arbeid en laat op het trainingsveld dagelijks zien zich te willen verbeteren.

[Foto via Future Football Profs]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant