AZ Jeugd

Mexx Meerdink tekent bij tot 2027

Mexx Meerdink tekent nieuw contract bij AZ

AZ heeft vandaag het contract met Mexx Meerdink opengebroken. De 18-jarige aanvaller tekende maar liefst tot 2027 bij in Alkmaar.

De jongeling speelt sinds 2019 bij AZ en maakte in december zijn profdebuut bij Jong AZ, waar hij inmiddels een plek in de selectie heeft veroverd en al 13 wedstrijden speelde. Ook maakte Meerdink al een keer deel uit van de A-selectie (tegen FK Bodø/Glimt) en maakte hij ook zijn debuut in Oranje onder 19.

Mexx Meerdink: ‘AZ een prachtige club’

Tegenover AZ.nl laat Meerdink weten in zijn nopjes te zijn met het openbreken van zijn contract: “Dat AZ al zo snel wil verlengen is fantastisch. Zelf heb ik geen moment eraan getwijfeld om te tekenen. AZ is een prachtige club en het maakt me trots hier te mogen spelen.”

‘Neusje voor de goal’

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg laat via het clubkanaal weten ook blij te zijn met de verlenging: “Hij heeft een neusje voor de goal, kiest vaak goed positie en combineert dat met veel werklust in wedstrijden en tijdens trainingen.

‘Zoon van…’

Mexx Meerdink is de zoon van oud-AZ held Martijn Meerdink en ondanks dat je voetbalzonen nooit met hun vaders kunt vergelijken, hopen we dat hij dezelfde impact gaat krijgen als Martijn. Ondanks dat hij op een andere positie speelt heeft hij in ieder geval veel eigenschappen die hem wel eens heel populair kunnen gaan maken in Alkmaar (en dat zou prachtig zijn).

[Foto via Pro Shots / Stefan Koops]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %