Elftal en Technische staf

Mexx Meerdink maakt seizoen af bij Vitesse

Mexx Meerdink maakt volgens De Gelderlander de overstap naar Vitesse om daar de tweede seizoenshelft te spelen. Hij wordt door AZ verhuurd aan de Arnhemse club, in een poging om hem meer speeltijd en ervaring in de Eredivisie te bieden.

Deze huurdeal was al enige tijd in de maak en is nu beklonken na enkele wijzigingen in de voorhoede van AZ. Door het naderende vertrek van Jens Odgaard naar Bologna en de komst van Lequincio Zeefuik van FC Volendam, werd de weg vrijgemaakt voor Meerdink om op huurbasis te vertrekken.

Mexx Meerdink op zoek naar meer speeltijd

Meerdink, die bij AZ een contract heeft tot juli 2027, kreeg in de huidige competitie weinig speeltijd. Hij gaf eerder aan een verblijf bij Vitesse als een uitstekende kans te zien om zich verder te ontwikkelen.

Vorig seizoen maakte Meerdink indruk in de Youth League en kreeg hij ook speelminuten in het eerste elftal van AZ. Hij speelde een sleutelrol in de Conference League door AZ in de strafschoppenserie tegen Anderlecht naar de halve finale te schieten.

Mexx Meerdink schiet AZ langs Anderlecht

Mexx Meerdink schoot AZ vanaf 16 meter langs Anderlecht

Dit seizoen werd Meerdink geplaagd door blessures, wat resulteerde in slechts 24 minuten speeltijd in het eerste elftal. De huurperiode bij Vitesse biedt Meerdink de kans om regelmatig te spelen en zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. AZ ziet deze verhuur als een strategische stap in de carrière van de jonge aanvaller, die in de toekomst toch echt moet gaan strijden om de spitspositie in Alkmaar.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %