Overig nieuws

‘Met Kalverhoek komt de Z terug in AZ’

AZ wil al in september 2015 verhuizen naar het nieuwe trainingscomplex Kalverhoek, maar moet het eerste jaar in elk geval nog bivakkeren in noodgebouwen en eventueel gebruik maken van de faciliteiten van amateurclub ZCFC. Volgens technisch directeur Earnest Stewart is een langer verblijf op ‘t Lood echter geen optie omdat AZ nu al velden tekort komt. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de plannen voor het trainingscomplex, waarvan de naam in navolging van het stadion ook verpatst werd aan hoofdsponsor AFAS.

“Met het trainingscomplex Kalverhoek komt de Z terug in AZ”, zei Stewart over de verhuizing naar Wijdewormer in de noordelijke Zaanstreek. De jeugd moet dus al komende zomer verkassen, AZ1 volgt waarschijnlijk een jaar later. Wel blijven Jong AZ, Onder 19 en Onder 17 hun wedstrijden met enige regelmaat in Alkmaar spelen, in of naast het stadion. “De spelers moeten wel binding met Alkmaar, het stadion en de supporters behouden”, zei Stewart. Ook belangrijke trainingen van AZ1 kunnen in Alkmaar gehouden worden.

Van vier naar negen velden

AZ krijgt in de Zaanstreek de beschikking over negen velden, waarvan er zes uitsluitend voor AZ zijn. De overige drie worden gedeeld met de amateurs van ZCFC, al is het de bedoeling van AZ dat die club op termijn naar een ander complex verhuist. Van de drie gedeelde velden is er één van kunstgras en van de zes eigen velden zijn er twee van plastic. Het aantal velden is een ruime verdubbeling van de huidige grond. Op ‘t Lood liggen slechts vier velden, waarvan twee van kunststof.

Het hoofdgebouw bestaat uit twee verdiepingen en lijkt qua uiterlijk op dat van Vitesse op Papendal. Het ligt enigszins verzonken, met de begane grond half onder de grond waardoor de eerste verdieping de begane grond lijkt te zijn. Op het dak ligt gras en mos, waardoor eventuele bommenwerpers het gebouw hopelijk voorbij zullen vliegen. Binnen zijn onder meer tien kleedkamers, een spelershome, persruimte, fitnesshonk, kantoren en jawel, een wellness-centrum.

Tribune met AZ-logo

Ook aan de supporters is gedacht. Er komt een tribune met 200 zitplaatsen, waarvan de stoeltjes in het ontwerp keurig in de letters AZ zijn geformeerd. Een biertje, koffie of een broodje halen kan in de kantine. AZ wil zo veel mogelijk openbaar blijven trainen, met net als nu misschien één of hoogstens twee besloten sessies per week.

Bij de naamgeving is volgens Stewart gesproken over diverse namen, bijvoorbeeld van oud-spelers, maar werd uiteindelijk toch gekozen voor het geld van een softwarebedrijf uit Leusden dat eerder al het stadion van een zielloze naam voorzag. Het contract geldt voor onbepaalde tijd. Hoeveel het bedrijf betaalt wilde Ton van der Veldt van de Raad van Bestuur niet zeggen. “We zijn al sponsor van de jeugdopleiding en we doen graag nieuwe dingen. We vonden het daarom logisch om onze naam ook aan het complex te verbinden. Voor de naamsbekendheid zal het niet direct heel veel opleveren, aangezien we ook het stadion al sponsoren.”

Bezwaarmaker in ongelijk gesteld

Kort na de presentatie van de plannen kreeg AZ goed nieuws uit Zaanstad. Het kort geding dat Broek Events had aangespannen tegen de bouw van het trainingscomplex werd namelijk gewonnen door de gemeente. Broek Events huurt momenteel een deel van grond op Kalverhoek en wilde niet zomaar vertrekken, maar moet dat nu binnen vier maanden doen om te zorgen dat de jeugd in september 2015 neerstrijkt aan de A7.

Foto’s

Foto’s en een opzwepend filmpje van het nieuwe trainingscomplex, dat op de persconferentie traditiegetrouw haperde maar online flitsend zijn werk doet, zijn te bekijken op de website van AZ.

NAKZ
Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

18 Comments

 1. Mensen die ook de tribune veel te klein vinden net aan 200 man…Mail AZ aub. Kan via [email protected]. Dit is zelfs voor een 4e klasse amateurs onwaardig. Of mensen kicken erop straks in de ijsregen te gaan staan, dit is tribune technisch nauwelijks een verbetering, t.o.v. ‘t Lood.

  Aub mailen, doe het voor verbetering, dat AZ niet omkijkt om haar supporters dat weten we al jaren, maar dit gaat mij te ver! Dit gaat nog meer supporters en klanten kosten zo! die 200 is al gevuld met familie, scouts en vrienden van de spelers! Laat staan als ajax op bezoek komt! Of Feijenooit! Amateurisme ten top wederom. Leert AZ nou echt nooit? Die denken dat groen staat wel ecologisch…

  waardoor eventuele bommenwerpers het gebouw hopelijk voorbij zullen vliegen….Haha nakz het is geen Oekraine!!!

  Ook aan de supporters is gedacht. Er komt een tribune met 200 zitplaatsen, Nou nou toemaar! Bij u16 in de regen staan er al meer dan 250! Houd toch op man! Hopelijk ben je cynisch…

  Bij de gemiddelde amateur club zijn er al meer! En iedereen weet dat in de toekomt ook jong AZ, en wellicht al om de week, daar zijn duels gaat spelen, en u17 en u19 ook, dat is een zoethoudertje aan de Alkmaarders, beloftes die ze nooit kunnen waar maken, dat die 3 elftallen ook in het stadion spelen…en naast het stadion zit je ruim 2 uur in de wind en regen, ja je moet er maar net op kicken…

  Let maar op broek wil $ van AZ zien, zo kunnen we WEER geen fatsoenlijke linksbuiten en rechtsback halen :/

  1. Dat is nou het eerste waar ik aan dacht .. 200 man? Kijk met mooi weer staan de mensen liever langs het veld maar met het slechte weer zit het zo vol.

   Natuurlijk kan je het vanuit de kantine bekijken maar voor mij is dat glas een extra barrière tussen mij en het voetbal. Beter maken ze op die 2e heuvel nog een tribune.

   Wie weet hebben ze daar al rekening mee gehouden…

   1. Mail aub Bram! Ik wist dat jij, dit ook niet zou pikken! Zijn we een godvergeten reserve 5e klasser of wat??? Ado’20 of een GVVV of Sneek heeft al een fatsoenlijkere accomodatie. Ja mooi weer dat is het ook echt vaak in het VOETBAL seizoen in Nederland en Noord Holland de waai keihard provincie! Dat glas beslaat en zie je niets of gaan ze er irritant voor staan, vooral scouts en vaders van de tegenpartij of andere familie kunnen wel eens zeer irritant zijn daarmee.

    AZ denkt zelden aan haar supporters, dat zeg ik nu maar ook tig jaar geleden…

    Ze kunnen 10 avonden organiseren, gaat ene oor in…puur voor de vorm om van de klappers nog makkere schapen te generen…Me reet! Ik ben nog steeds boos, kan je nagaan hoe ik vanmiddag was, wel een nette mail gestuurd…Dat dan weer wel…

    Wie weet hebben ze daar al rekening mee gehouden…

    Nee Bram…ze houden dus NERGENS REKENING MEE! Dit is het eind ontwerp van de architect ow doe maar 200 zitjes dan, ach er komt toch niemand…Ja en hoe komt dat? Omdat de voorzieningen kut zijn, wedden parkeerplek word ook de helft van wat het is. Die denken dat wij vanuit de grote steden op de fiets komen met windkracht 7 en -4. en tegen regen….
    Wat een onzin en wanbeleid, echt onkundige amateurs vind ik het. Nee dat vind ik niet, dat zijn ze ook daadwerkelijk!

    Word jij er niet ontzettend moe van Bram?

    1. Tsja.. we hebben nu een nieuwe directeur. Misschien wordt er nu wel geluisterd? Je weet het niet. Heb je al antwoord op je mail? Ben namelijl bang dat het te laat is.

     1. Tja, ik kan niet eerder mailen, dan dat ik het weet…
      Nee natuurlijk niet, als er al 1 terug komt, is het wellicht eind volgende week…

      Dacht je dat eenhoorn de baas is? Die kijkt gek genoeg heel erg op bij Ernest, om zichzelf erin te werken kennelijk….

      1 mailtje van mij, vinden ze totaal onbelangrijk, ze zitten er zelf toch niet bij u15 en u16 de audi bobo’s….

      Zijn druk met $ tellen…

      200 plekken, wat een grap man haha, wie verzint dit he? Dan is je alzheimer al zo diep in je…

  2. geef die broeks een levenslang membership en een klapstoel zodat ie ‘ringside’ kan zitten.. wellicht ergens naast de doelpaal ofzo..

 2. mooi complex!

  1. Tja, wat heb je aan mooi als je net aan 200 zitplekken hebt?

   1. Ben je wel eens bij Jong AZ geweest? 100 man langs de lijn is veel.

    1. Haha, ben jij er wel eens geweest haha. Wat grappig! Ja in de winter tegen Almere wel ja! Maar AZ tegen AZ was meer dan 2000 man! En dat op de vroege zondagochtend!!! Mensen stonden achter de goals naast t stadion, wat geen eens mocht…Om half 12 was de tribune al vol! Btw AZ u19-tegen neuzen u19 ook erg populair etc etc. Jong AZ zijn er ook meestal meer dan 300…

     Z’n kleine tribune ziet er toch niet uit man…Voor dat kleine ventje van Austin powers wellicht…

 3. Wanneer krijgen wij nieuws of hoedt, haps, dos Santos’ hebben verglend? Dit kun de supporters toch niet aandoen zo lang laten wachten..

  1. Je vergeet Haye, Volgens mij had Haps niet zo heel lang geleden nog verlengd!

   1. Haye en Luckassen hebben verlengd.

    1. Dat bedoel ik, weet jij ook tot en met wanneer precies?

 4. Verpast, bommenwerpers, waarom die negatieve ondertoon? Wees blij dat AZ zo veel in een trainingscomplex investeert. En die verbintenis met Z vind ik top, net als vroeger (Wastora). Daar wonen veel potentiële AZ supporters en voetbal leeft behoorlijk in Z.

  1. Er is en staat geen negativiteit over de Zaanstreek in, maar je mag best kritisch op je club zijn, waar je ontzettend veel$ in steekt!

  2. Precies, AZ zal bloeien en nooit vergaan!!! hoezeeeeee

 5. onze eigen Milanello!!

Comments are closed.

Ook interessant