Maxim Gullit vertrekt bij AZ en tekent bij SC Cambuur
Elftal en Technische staf

Maxim Gullit vertrekt naar SC Cambuur

Maxim Gullit vertrekt bij AZ, de jonge verdediger wordt per direct overgenomen door promovendus SC Cambuur. Een transfersom werd zoals gebruikelijk niet bekendgemaakt.

De 20-jarige linksback maakte deze zomer nog de overstap van Jong AZ naar de A-selectie, maar krijgt in Leeuwarden kansen die hij in Alkmaar waarschijnlijk niet zou krijgen.

Gullit kwam in 2017 in de jeugdopleiding van AZ terecht via AFC uit Amsterdam. In de afgelopen seizoenen speelde hij 55 wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Hij debuteerde ook voor AZ 1 in de met 4-1 gewonnen Europa League wedstrijd tegen HNK Rijeka.

Debuut van Maxim Gullit bij AZ

Het debuut van Maxim Gullit in AZ 1

In Leeuwarden komt Gullit meer ex-AZ’ers tegen. Mees Hoedemakers, Erik Schouten, Nick Doodeman en Michael Breij maakten eerder al een succesvolle overstap vanuit Alkmaar.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant