Wandelgangen

‘Mattia Zanotti (Inter) op weg naar Alkmaar’

Mattia Zanotti staat in de belangsteling van AZ

Volgens diverse Italiaanse media zou AZ serieuze interesse hebben in de 20-jarige rechtsback Mattia Zanotti van Internazionale. De Alkmaarders lijken de speler in eerste instantie te willen huren.

Mattia Zanotti staat bekend als een grote belofte in Italië, maar hij komt vanwege de grote concurrentie (Denzel Dumfries en Matteo Darmian) niet aan spelen toe in Milaan. Een scenario zoals Milos Kerkez deze in Alkmaar aan het bewandelen is zou daarom zeer interessant zijn voor de jongeling.

Voorwaarden nog overeen te komen

Volgens FcIN moeten beide clubs het nog eens worden over de voorwaarden, duidelijk is wel dat de Italianen niet definitief afscheid willen nemen van Zanotti omdat hij in potentie goed genoeg is voor het eerste elftal in Milaan. Voor AZ zou huur met een optie tot koop of een koop met terugkoopoptie voor Internazionale (geruchten gaan dat AC Milan die optie ook op Kerkez heeft) logischerwijs een betere optie zijn.

Meer opties op rechts

Zonder ook maar een speler af te vallen binnen de huidige selectie lijkt dit wel een serieus gerucht te kunnen zijn. Met alleen Sugawara en Hatzidiakos (als noodverband op rechts) is de positie rechts achterin niet echt goed bezet en ook duidelijk minder goed dan de linkerkant van het elftal. Als AZ echt kans wil maken op de titel zou zelfs alleen een huur van Mattia Zanotti tot het einde van het seizoen al een prima idee kunnen zijn.

[Foto via Pro Shots / SIPA USA]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %