Wedstrijden

Matig AZ verspeelt punten tegen Sparta

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft vanavond dure punten laten liggen in de strijd om het behalen van de play-offs. In een weinig enerverende wedstrijd gebeurde er lange tijd eigenlijk niets. Vlak na rust kopte Luckassen zijn ploeg op voorsprong, waarmee de ban was gebroken. In het vervolg van de wedstrijd waren er over en weer nog wat kansjes, maar was het Pogba die de Rotterdammers vijf minuten voor tijd naast de Alkmaarders kopte. Door het gelijke spel krijgt SC Heerenveen de kans om morgen uit te lopen.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Het elftal van Van den Brom speelde zonder bezieling en had moeite om elkaar te vinden, laat staan tot uitgespeelde kansen te komen. De opbouw was slordig en er werd weinig bewogen. Tekenend was misschien wel dat het aantal balcontacten van centrale middenvelder Robert Mühren op een hand te tellen waren. Sparta deed het iets beter en wist Rochet ook een aantal keer op de proef te stellen. De doelpogingen brachten de goalie echter nauwelijks in de problemen.

Voorsprong

Na rust begon AZ een stuk sterker. De thuisploeg speelde agressiever en deed binnen een minuut al direct twee doelpogingen. De druk werd langzaam aan opgevoerd en dat resulteerde ruim vijf minuten na de hervatting in een voorsprong. Een prima aangesneden vrije trap van Muamer Tankovic werd bij de tweede paal prachtig binnen gekopt door Derrick Luckassen. Na de goal testte Tankovic doelman Kortsmit door een vrije trap richting de verre hoek te krullen en zag Weghorst zijn schot naast de verkeerde kant van de paal gaan.

Gelijkmaker

Toch was de buit nog lang niet binnen. De Rotterdammers loerden op hun kansjes en zo’n twintig minuten voor tijd loonde dat bijna. Verhaar was met zijn poging dichtbij de gelijkmaker maar raakte de paal naast Rochet. In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen wat kansjes, al werd het beide doelmannen niet heel moeilijk gemaakt. Tien minuten voor tijd bracht Pastoor Mattias Pogba binnen de lijnen en ging wat opportunistischer spelen. Die spelopvatting was succesvol want het was uiteindelijk de grote broer van Manchester United-ster Paul Pogba die de stand koppend in evenwicht bracht. In het vervolg van de wedstrijd lukte het AZ niet meer om de gelijkmaker te forceren.

Karakteristieken

Doelpunten: 53′ Luckassen 1-0, 86′ Pogba 1-1

Gele kaarten: Breuer, Van Drongelen (Sparta Rotterdam)

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Luckassen, Wuytens, Haps; Rienstra (c), Mühren (76′ Van Overeem), Seuntjens; Jahanbakhsh (90′ Bel Hassani), Weghorst, Tankovic (79′ Dos Santos)

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer (c) (68′ Vriends), Van Drongelen, Floranus; Sanusi (61′ Mendes da Silva), Spierings, Dijkstra; Verhaar, Van Moorsel, Calero (79′ Pogba)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com