Elftal en Technische staf

Martins Indi twijfelgeval voor Heerenveen-uit

AZ moet het zondag op bezoek bij Heerenveen mogelijk stellen zonder Bruno Martins Indi. De aanvoerder van de Alkmaarders trainde vrijdag niet mee, omdat hij wat stijfjes is in zijn hamstring. Dat meldde Maarten Martens op het wekelijkse perspraatje.

Wie er zondag in ieder geval niet bij is, is Maxim Dekker. De verdediger is ziek en zal niet meereizen naar Friesland. Defensief was er ook goed nieuws: David Møller Wolfe maakte tegen PEC Zwolle al zijn rentree en lijkt nu klaar te zijn voor een basisplaats.

Møller Wolfe start tegen Heerenveen waarschijnlijk weer in de basis. Achter de inzetbaarheid van Martins Indi staat nog een vraagteken.

Heerenveen verkeert in een stroeve periode. De ploeg van Kees van Wonderen pakte in de laatste vier duels slechts één punt en is daarmee afgezakt naar de elfde plaats in de Eredivisie. De blauw-witten gingen vorige week nog met 3-0 onderuit bij Excelsior. Bij Heerenveen staat met Thom Haye een oud-AZ’er onder contract.

Goede statistieken

AZ doet het de afgelopen jaren heel goed in Friesland. De Alkmaarders wisten zeven van de acht wedstrijden te winnen. Afgelopen seizoen werd er, mede door een prachtgoal van Reijnders, met 0-2 gewonnen in het Abe Lenstra Stadion.

Aftrap Heerenveen – AZ

Heerenveen – AZ begint zondag 28 januari om 12:15 uur. Het duel is live te zien op ESPN 3.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %