Wedstrijden

Martins Indi twijfelgeval voor Emmen-uit

Martins Indi

Het is nog maar de vraag of Bruno Martins Indi morgen tegen FC Emmen kan spelen. De centrale verdediger, die met Clasie tot de voorselectie van het Nederlands Elftal behoort, is nog licht geblesseerd.

“Hij heeft vandaag wel weer gelopen, maar het zal een race tegen de klok worden”, vertelde hoofdtrainer Pascal Jansen vrijdag over zijn verdediger. “Daarnaast is kunstgras ook iets waar je rekening mee moet houden.”

Dekker

En dus zou jeugdexponent Maxim Dekker zich zomaar weer op kunnen maken voor zijn tweede basisplaats in AZ1. De verdediger vormde donderdag tegen NEC samen met Sam Beukema het hart van de verdediging en deed dat volgens zijn coach naar behoren. “Hij speelde een solide wedstrijd. Stabiel en heel goed in het duel.”

AZ-verdediger Maxim Dekker verving tegen NEC de geblesseerde Martins Indi

Naast de twijfelachtige inzetbaarheid van Martins Indi, kan Jansen sowieso nog niet beschikken over Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer

Emmen

Met FC Emmen treft AZ de nummer dertien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien won van FC Utrecht (3-2), speelde gelijk tegen RKC (1-1) en ging hard onderuit tegen PSV (4-1) en Feyenoord (4-0). De laatste keer dat AZ op bezoek ging op de Oude Meerdijk wonnen de Alkmaarders met 0-1. De editie daarvoor was memorabeler: mede door een lekkere poeier van Thomas Ouwejan werd het toen 1-4.

Aftrap

FC Emmen – AZ begint zondag om 14:30 uur. Na afloop van de wedstrijd verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %