Elftal en Technische staf

Martins Indi staat voor Eredivisie-rentree tegen Ajax

Pascal Jansen kan tegen Ajax waarschijnlijk weer volledig beroep doen op Bruno Martins Indi. De Oranje-international keerde donderdag tegen Vaduz al terug in de basis bij de Alkmaarders.

“We hebben vandaag vooralsnog geen reactie dus het ziet er naar uit dat hij weer volledig beschikbaar is”, licht Jansen op de clubwebsite toe over zijn aanvoerder.

Door een lichte blessure moest Martins Indi de eerste vier wedstrijden van deze maand vanaf de zijkant bekijken. Jeugdexponent Maxim Dekker verving hem uitstekend in het hart van de verdediging. Tegen Vaduz maakte BMI, die in de definitieve selectie van Oranje zit, zijn rentree in de basis. Zondag zal hij zeer waarschijnlijk weer onderdeel uitmaken van de basiself.

AZ-verdediger Martins Indi

Odgaard

Bij de Alkmaarders liggen aanvallers Pavlidis, Karlsson en Evjen in de lappenmand. In de slotfase tegen Vaduz greep Odgaard even naar zijn hamstring, waardoor de vrees was dat hij ook nog geblesseerd was geraakt, maar gelukkig bleek het om lichte kramp te gaan. De verwachting is dat AZ tegen Ajax daarom voorin weer zal starten met Odgaard, Barasi en van Brederode.

Afgelopen donderdag startte Jansen met Sugawara en Mees de Wit op de back-posities. De verwachting is dat die posities tegen Ajax weer opgevuld gaan worden door Hatzidiakos en Kerkez, die in zijn korte invalbeurt tegen Vaduz meteen twee assists leverde.

Ajax

Tegenstander Ajax staat na zes speelrondes nog foutloos bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Alfred Schreuder maakte daarin 21 goals en hoefde pas drie keer een goal te incasseren. Afgelopen weekend zagen de Amsterdammers in de Champions League in de slotfase een punt uit handen glippen tegen Liverpool. Ajax kan niet beschikken over Jorge Sánchez. Oud-AZ’er Owen Wijndal is nog een twijfelgeval.

De laatste keer dat AZ en Ajax tegenover elkaar stonden was begin mei. In een doelpuntrijk duel leek het er lang op dat Evjen zich tot matchwinner zou kronen, maar Berghuis maakte in de slotminuten de 2-2.

Aftrap

AZ – Ajax wordt zondag om 16:45 uur afgetrapt en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De Noord-Hollandse derby staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %