website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Martins Indi nog vraagteken voor Heerenveen-uit

Het is nog onzeker of Arne Slot vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Heerenveen weer de beschikking heeft over Bruno Martins Indi. De 34-voudig international liep vorige week een blessure op.

Fitheid

Naast twijfelgeval Martins Indi verwacht Slot dat hij zondagmiddag kan aantreden met zijn sterkste opstelling. “Ik heb in het laatste half uur tegen Real Sociedad frisse jongens ingebracht. Hopelijk helpt dat richting het duel van zondag.” Zo laat hij weten op de clubwebsite.

AZ zal zondag moeten winnen om weer aansluiting te vinden bij de subtop van de Eredivisie. De Alkmaarders staan nu negende en het gat met Heerenveen bedraagt acht punten. AZ heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Stand Eredivisie

Heerenveen

sc Heerenveen is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De Friezen staan vijfde in de Eredivisie. Van de zeven gespeelde wedstrijden won de ploeg van Johnny Jansen er vijf, werd er één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Daarnaast heeft Heerenveen de nummer twee van de topscorerslijst binnen de gelederen. Henk Veerman, die deze zomer terugkeerde na een aantal seizoenen St. Pauli, heeft al zeven keer gescoord. Ook Joey Veerman is goed aan het seizoen begonnen. Hij bereidde al vier doelpunten voor.

Geschiedenis

AZ wist de laatste vier seizoenen elke keer te winnen in het Abe Lenstra Stadion. De meest bijzondere goal van die ontmoetingen werd ongetwijfeld gescoord door Oussama Idrissi. De buitenspeler schoot een corner toen in één keer binnen.

Recente historie

2019-2020 Heerenveen – AZ 1-2
Ejuke (Heerenveen), De Wit, Boadu (AZ)
2018-2019 Heerenveen – AZ 0-2
Floranus e.d., Idrissi (AZ)
2017-2018 Heerenveen – AZ 1-2
Vlap (Heerenveen), Til 2x (AZ)
2016-2017 Heerenveen – AZ 1-2
Ghoochannejhad (Heerenveen) Tankovic, Bel Hassani (AZ)
2015-2016 Heerenveen – AZ 4-2
Vlaar e.d., Van den Berg, Zeneli, Slagveer (Heerenveen), Dos Santos, Janssen (AZ)

Aanvang

sc Heerenveen – AZ begint zondagmiddag om 16:45 en is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar