website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Marino Pusic nieuwe assistent Arne Slot

Marino Pusic wordt toegevoegd aan de technische staf van AZ, dat meldt de club vanmiddag op de digitale kanalen. De Bosniër werd afgelopen seizoen met FC Twente kampioen in de Keuken Kampioen Divisie maar werd daarna ontslagen door de Tukkers. Wel werd de coach verkozen tot Trainer van het Jaar.

Ervaring

De Alkmaarders waren op zoek naar een ervaren assistent naast de nieuwe trainer Arne Slot. Pusic fungeerde bij NAC, Inter Baku en FC Twente al in die rol, waardoor Directeur Voetbalzaken Max Huiberts content is met het aantrekken van de 47-jarige oefenmeester. ‘We zijn blij dat Marino zijn jawoord heeft gegeven aan AZ. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren.’

Ook de hoofdrolspeler zelf is blij met de overstap naar Alkmaar. ‘AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer als zo’n club mij benadert. AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan.’

Foto: Pro Shots | Joep van Leenen

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar