AZ Jeugd

Marijn Beuker verlaat AZ voor Queen’s Park

Marijn Beuker vertrekt naar Queen's Park uit Schotland

Marijn Beuker gaat AZ inruilen voor het Schotse Queen’s Park. Het hoofd Prestatie & Ontwikkeling bij AZ verlaat AZ na 15 jaar om directeur te worden bij de club uit Schotland (niet te verwarren met het Engelse QPR dus).

De 37-jarige Beuker staat bekend als één van de aanjagers van de Alkmaarse jeugdopleiding en wordt daar in de Britse media ook om geroemd. Dat hij de top van de Eredivisie inruilt voor de Schotse League One is opmerkelijk te noemen. De Schotten hebben de ambitie om de beste opleidingsclub van het land te maken en Beuker past met zijn ervaring helemaal in dat plaatje.

Beuker erg trots

Tegenover The Daily Record laat Beuker weten erg trots te zijn op de move: “Ik ben zeer trots en blij met deze stap naar een van de oudste clubs ter wereld. De ambitie van de club is om op duurzame wijze succes te boeken in het moderne voetbal en dat spreekt me erg aan.”

Schotten in hun nopjes

Ook de mensen bij Queen’s Park zijn blij met de Nederlandse versterking. Voorzitter Leeann Dempster laat weten dat ze de top willen bestormen met Beuker: “Iedereen binnen de club kijkt er naar uit om met Marijn te werken en van hem te leren als een van de meest invloedrijke jeugdopleiders ter wereld.

[foto via het Twitteraccount van Marijn Beuker]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %