website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Marco Bizot tekent bij tot medio 2022

Informatie over Marco Bizot

Marco Bizot blijft langer aan AZ verbonden. De doelman heeft zijn contract bij de Alkmaarders met een jaar verlengd tot medio 2022. De Hoornaar heeft zich in de Kaasstad ontwikkeld tot een van de betere keepers in de eredivisie en maakt geregeld deel uit de selectie van het Nederlands elftal.

De 28-jarige goalie rijgt bij AZ record aan record en evenaarde afgelopen kalenderjaar Heinz Stuy met 31 clean sheets te noteren. Een rode kaart tegen Sparta voorkwam vervolgens dat Bizot het record alleen in handen zou krijgen. Tegen RKC Waalwijk hield de doelman voor het eerst in 2020 zijn doel schoon. Na Koopmeiners is Bizot de tweede steunpilaar in korte tijd die zijn contract heeft verlengd.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar