Elftal en Technische staf

‘Maher tekent voor drie jaar bij FC Utrecht’

Adam Maher volgt John van den Brom en tekent maandag voor drie jaar bij FC Utrecht. Dat meldt de Telegraaf zojuist. De middenvelder blijft volgens het medium loyaal aan de coach die hem aan het begin van het seizoen weer naar Alkmaar haalde, ondanks dat hij elders een lucratiever contract kon signeren.

Toen Maher in augustus in beeld kwam bij AZ waren er in principe voldoende middenvelders, waardoor er geen riante aanbieding kwam voor de vijfvoudig international. Als hij een basisplek af zou dwingen, zou een evaluatiegesprek volgen. Toen hij echter rond de jaarwisseling de onmisbare schakel bleek te zijn wachtte de technische leiding van AZ echter tot maart voor er gesprekken volgden voor een nieuwe verbintenis. De gesprekken liepen echter op niets uit, waarna FC Utrecht nu zijn slag lijkt te slaan.

Maher keerde dit jaar na een afwezigheid van vijf jaar terug bij AZ. In Alkmaar groeide hij destijds uit tot één van de grootste talenten van Nederland en verdiende daarmee een transfer naar PSV. In Eindhoven had de middenvelder aanvankelijk een basisplaats, maar gaandeweg de seizoenen werden speelminuten al schaarser. In de laatste twee seizoenen werd hij door PSV verhuurd aan respectievelijk Osmanlispor en FC Twente, waarna hij afgelopen zomer uit zijn contract liep in de Lichtstad.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com