Adam Maher (18) heeft de knoop doorgehakt en verkiest Oranje boven Marokko. “Als de bondscoach me nodig denkt te hebben op het EK, ga ik mee”, zei de middenvelder van AZ na de training in Lausanne.

“Voor mijn ontwikkeling is het goed als ik Europese kampioenschappen en WK’s speel”, meent Maher, die ook over een Marokkaans paspoort beschikt. “En met deze jongens om me heen voel ik dat ik stappen maak. Ik probeer heel veel op te steken van Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Robin van Persie. Van iedereen eigenlijk.”

Ook als Maher tot de laatste vier afvallers behoort, ligt zijn voetbaltoekomst in Nederland. “Alleen hoef ik het besluit dan nog niet officieel kenbaar te maken”, zei de middenvelder, die het voorbeeld van Khalid Boularouz en Ibrahim Afellay volgt. “Ik heb het daar met mijn familie uitgebreid over gehad. En dit lijkt me het beste.”

Bron: Telesport

Martijn

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van supportersblog In de Hekken. Is daarnaast druk met webdesign bij 072DESIGN en heeft ook een webshop voor (fanatieke) voetbalsupporters.