Elftal en Technische staf

Maarten Martens langer hoofdtrainer bij AZ

Maarten Martens blijft ook de komende jaren hoofdtrainer bij AZ. De Belgische coach heeft een vernieuwd contract voor twee jaar getekend, zo werd kort na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht bekendgemaakt. Het officiële moment van ondertekening volgt spoedig.

Maarten Martens sinds januari aan de leiding

Drie jaar geleden keerde de voormalig AZ-speler terug naar Alkmaar. Martens was twee seizoenen lang trainer van Jong AZ. Dit seizoen begon hij als assistent-trainer en transitiecoach bij de A-selectie, voordat hij medio januari werd aangesteld als hoofdtrainer om het seizoen tot een succesvol einde te brengen.

Groepsfase Europa League

Met Martens aan het roer gaat AZ het aankomend seizoen meteen de groepsfase van de Europa League in, dus in die zin is zijn periode tot nu toe al een succes te noemen. Door het net aan mislopen van plek drie dit seizoen, kan de hoofdtrainer en clubheld een mooie lange voorbereiding aangaan met een team dat toch wel wat versterking nodig zal hebben, aangezien spelers als Vangelis Pavlidis, Dani de Wit en Yukinari Sugawara de club hoogstwaarschijnlijk allemaal zullen verlaten.

[foto via Vincent de Vries / Pro Shots]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %