Elftal en Technische staf

Maarten Martens krijgt nieuwe rol bij AZ

Maarten Martens en AZ zijn momenteel in de laatste fase van onderhandelingen over contractverlenging. Drie maanden geleden gaf de 38-jarige clublegende aan dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, verschillend van zijn huidige rol als trainer van Jong AZ. Dit leidde tot gesprekken tussen beide partijen over een nieuwe positie binnen de club, die nu is gevonden. Het plan is dat Martens vanaf het komende seizoen een verbindende rol gaat spelen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Deze functie is een nieuwe toevoeging aan de technische organisatie van AZ.

Transitiecoach

In zijn rol als transitiecoach zal Martens zich voornamelijk concentreren op de ontwikkeling van de meest getalenteerde spelers in de laatste fase van hun opleiding. Hij zal zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ op het trainingsveld te vinden zijn. Daarnaast wordt er van hem verwacht dat hij intensief de spelers van de A-selectie gaat volgen die uitgeleend zijn aan andere clubs. Er ligt een contract voor hem klaar dat loopt tot medio 2025.

Veel aandacht voor de aanstormende talenten

Als Maarten Martens definitief instemt met deze nieuwe rol, zal hij in het eerste team werken met vijf opkomende talenten. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Ernest Poku, Lewis Schouten en doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro zijn geïnformeerd dat ze deze zomer definitief zullen doorstromen naar de A-selectie. Ze maakten deel uit van het jeugdteam dat de UEFA Youth League won in het afgelopen seizoen. Goes, Meerdink en Poku hebben al hun debuut gemaakt in het eerste team.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %