Wedstrijden

Lyon-coach Génésio verwacht aanvallend AZ

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

ALKMAAR Woensdagmorgen rond de klok van negen uur vertrok het vliegtuig van Olympique Lyon richting Amsterdam. Bruno Génésio, sinds 2015 hoofdtrainer bij de Franse topclub, schoof ruim acht uur later in het Victorie Stadion aan voor de gebruikelijke persconferentie. De 50-jarige oefenmeester liet zijn licht schijnen over AZ en de wedstrijd van donderdag.

Want dan gaan beide teams in Alkmaar de strijd met elkaar aan. Op het spel staat – net als een week later in Lyon – een ticket voor de achtste finales van het Europa League-toernooi.

 ”AZ is voor ons geen bekende ploeg”, geeft Génésio toe. ”Maar we hebben ze de afgelopen periode op de voet gevolgd en veel videobeelden van het team bekeken. Ik verwacht dat ze goed georganiseerd zullen starten. Ze spelen waarschijnlijk zonder al te hoge druk en hanteren de Nederlandse filosofie. Het is een aanvallend team dat graag het spel maakt.”

Druk

Bij Lyon is de druk wél hoog, zeker nu de kans op het via de competitie bemachtigen van een Champions League-ticket onhaalbaar is geworden. De withemden staan vierde en hebben een flinke achterstand op de beoogde concurrenten. ”Het is inderdaad onze doelstelling om de Europa League te winnen”, stelt de Fransman. ”Maar we moeten het van stap tot stap bekijken. Er zitten namelijk veel goede ploegen in deze competitie. Maar we hebben het potentieel om heel ver te komen.”

Depay

Bij de Fransen staat sinds kort een Nederlander onder contract. Memphis Depay kwam in de winterstop over van Manchester United. Doordat de Oranje-international voor die club al Europees actief was, mag hij niet meedoen tegen AZ. Génésio sprak met Depay om meer informatie in te winnen over de Europese opponent. ”Ik heb inderdaad met hem over AZ gesproken. Memphis heeft me verteld dat AZ in Nederland niet tot de top behoort, maar wel goed genoeg is om het ons erg moeilijk te maken. Ze hebben een gevaarlijke ploeg.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker