‘Luckassen wil naar PSV en wijst Feyenoord af’

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Derrick Luckassen heeft zijn keuze gemaakt. De verdediger van AZ is na de genoemde inmengende belangstelling van Feyenoord niet gaan twijfelen: hij wil naar PSV.

Dit heeft AZ Fanpage zondag uit betrouwbare bron vernomen. Een goed gesprek met PSV-trainer en voormalig AZ’er Philip Cocu zou de aanleiding zijn tot dit besluit. Luckassen, die in Alkmaar nog tot de zomer van 2018 onder contract staat, is ook in beeld bij Feyenoord, maar die optie zou hij al voor zichzelf hebben afgestreept.

Bedrag

Vorige week ging Luckassen bij ons al in op de vermeende interesse uit Eindhoven. ”Als jij PSV een mooie club vindt, dan vind ik dat ook. We zullen zien wat er gebeurt”, repte hij destijds. Genoemd wordt dat PSV een bedrag van om en nabij de één miljoen euro voor de Amsterdammer over heeft. Met een dergelijke transfersom neemt AZ hoogstwaarschijnlijk geen genoegen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

24 Reacties

 • Bijzonder weinig voor deze jongen met een enorme drive en optie. Heeft potentie om nog beter te worden.

 • Karsdorp ging voor 16 miljoen of zo? Is Luckassen 16x zo slecht? No way!
  Minimaal 5 mio of anders no go.

 • En hij is verkocht! Voor 5 jaar naar eindhoven! Mag toch echt hopen dat AZ meer krijgt dan die 1 miljoen waar over gesproken is.

 • Max, dacht dat je zei dat er niet verkocht ging worden.. Blijkbaar zijn de woorden ‘in principe’ genoeg om op je woord terug te kunnen komen. Mogen we nu versterkingen verwachten?

  • Ach er zal wel weer een transfervrij mannetje voor terugkomen van het niveau Rienstra.

   • Je krijgt een statement “we hebben alle posities bezet”.

    Een goeie middenvelder heb je nodig, een type wernbloom of ortiz. Helemaal als haps ook nog weg gaat

 • ‘Als’ dit waar is één miljoen euro dan bedonderd AZ hun trouwe supporters flink en haal ik na volgend jaar geen seizoenskaart meer. Ben er helemaal klaar mee.. beter komt AZ met goed nieuws dat ze een leuk bedrag hebben gekregen inclusief doorverkoopclaussule anders ben ik supporter af. Je gaat toch niet je sterkhouder verkopen voor een miljoen?!?!

 • En daar gaat de volgende topper. Bedankt hè Max. Verkoop nou ook Haps en van Overeem maar en dan gaan we inderdaad zakken naar de krochten van de Eredivisie. In principe gaat er niemand weg hè Max. De supporters worden wederom belazerd. Wanneer stopt Huiberts nou eens met dat gelieg en gedraai! Kan ik mijn geld nog terugkrijgen voor mijn seizoenskaart?

   • Zo is de steun door de supporters in mindere tijden (die heeft immers iedere club) nodig om niet verder af te glijden.

 • 7 miljoen ongeveer voor deze rode kaarten pakker en strafschop veroorzaker kortom goeie deal!!!

 • Prima deal door Huiberts voor 6 a 7 miljoen.
  We moeten niet vergeten dat Luckassen op het middenveld is gezet omdat hij voor een positie in de c.v. nog in zijn spel te slordig was door vaak onnodige overtredingen en foutieve passes.
  Niet voor niets kreeg zelfs Wuijtens de voorkeur om vlaar of vd Eijden te vervangen.
  We kunnen nu dus gaan beoordelen of AZ het goed heeft gezien om hem nimmer vast achterin te zetten waar een fout al vaak cruciaal is.

 • Anoniem kritisch zijn is erg gemakkelijk. Allereerst zeg je dit bijna een dag nadat het artikel is gepubliceerd. Daarna is veel meer info naar buiten gekomen. En kopiëren van andere media doen wij als AZFanpage niet aan, want zoals ook in dit artikel staat, is het nieuws gebaseerd op onze eigen bronnen.

  • En zijn we daarmee 9 van de 10 keer de originele bron van een artikel. Al die clickbait-sites als voetbalzone en voetbalprimeur hebben ons inmiddels als startpagina.

 • Ennnn… Derrick is verkocht. Erg erg jammer dit. Weer een speler waar we te weinig van hebben genoten. Een succesvolle AZ-speler in oranje lukt zo steeds net niet. Maar ja, heb het zelf al velen malen gezegd: echte dynamische backs zijn schaarser dan aanvallers. En dat PSV het hele seizoen al AZ’ers Haps en Luckassen volgde was bekend. Ik denk trouwens dat Derrick het goede heeft gedaan voor zijn carrière om voor PSV te kiezen. De Premier League of Bundesliga komt nog te vroeg. En Feyenoord blijft een moeilijke club om overeind te blijven. Daarnaast is Derrick geen crowdpleaser en dat moet je wel zijn in Rotterdam.

 • Ik vind het jammer, hij was nog één van de weinige spelers van afgelopen jaar waarvan je dacht die speelt wel aardig. Dan zie ik de beelden van de oefenwedstrijden voorbij komen en zie ik daar gewoon weer Fred Friday tussen lopen. Op m’n werk beginnen ze me inmiddels uit te lachen met mn AZ seizoenkaart. 🙁

 • 5 miljoen slechts heeft hij opgeleverd volgens de NOS. Natuurlijk veel te weinig voor deze powerman die nog maar aan het begin van zijn carrière staat en de enige die regelmatig met een krachtige kopbal scoorde in dit AZ-team (Heerenveen beker!). En……er komt niemand bij. Huiberts Huiberts waar ben je mee bezig. Een paar duizend seizoenskaarten minder, de sponsors die ook niet in de rij zullen staan, een AFAS die ook niet amused zal zijn. Weer een jaar met van den Brom die z’n tekortkomingen duidelijk heeft laten zien. AZ begint tegen PSV uit al met 3 punten achterstand. Ben bang dat we voorzichtig al van Ondergaande Voetbalbolwerken moeten gaan spreken. En dat met vele miljoenen op de bank!