Wedstrijden

Loting: AZ in beker tegen SC Heerenveen

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

AZ neemt het in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi in eigen huis op tegen SC Heerenveen. Dat heeft de loting in Almelo donderdag uitgewezen.

De wedstrijd zal worden gespeeld op 24, 25 of 26 januari 2017. De definitieve speeldatum en bijbehorende tijdstip maakt de bond spoedig bekend.

Route

AZ verzeilde in deze fase van de KNVB-beker door in eigen huis af te rekenen met de amateurs van ASWH (2-0). Robert Mühren en Fred Friday maakten de doelpunten. Eerder rekenden de Alkmaarders al af met FC Emmen (1-0) en FC Lienden (1-4).

De opponent bereikte de laatste acht door af te rekenen met IJsselmeervogels. SC Heerenveen had echter grote moeite met de Spakenburgers en won door een treffer in de slotfase met 0-1. De Friezen waren voor die ontmoeting al te sterk voor respectievelijk FC Eindhoven (1-2) en De Graafschap (5-1).

Het volledige programma:

Vitesse – Feyenoord

FC Volendam – Sparta Rotterdam

FC Utrecht – SC Cambuur

AZ – SC Heerenveen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker