website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Letschert voor drie jaar naar AZ

Timo Letschert tekent een driejarig contract bij AZ

Timo Letschert gaat zich op korte termijn voor drie jaar aan AZ verbinden. De Alkmaarders communiceren op hun digitale kanalen dat de club een mondelinge overeenkomst heeft met 27-jarige centrale verdediger. Letschert komt transfervrij over van HSV, de club die afgelopen seizoen op het nippertje promotie naar de Bundesliga misliep.

AZ is de laatste jaren al op zoek naar een extra defensieve kracht. Zo werden Leon Bergsma en Henri Weigelt gecontracteerd, maar dit tweetal wist niet te overtuigen. Afgelopen seizoen werden Teun Koopmeiners en Jordy Clasie een linie naar achter gehaald, wat ze naar behoren deden, maar beide spelers voelen zich prettiger op het middenveld.

Met de komst van Letschert en de spoedige terugkeer van Hatzidiakos heeft Slot in ieder geval weer meer keuze centraal achterin, al ontbreekt het nog steeds aan een linkspoot. Ook is er nog geen vervanger voor de naar Udinese vertrokken Thomas Ouwejan. Vandaar dat ook de naam van Shaquille Pinas nog steeds rondzingt in het Alkmaarse.

[Foto: Pro Shots | Witters]

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar