Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Leon Bergsma op proef bij FC Carl Zeiss Jena

Leon Bergsma werkt op dit moment een proefperiode af bij het Duitse FC Carl Zeiss Jena. De verdediger deed afgelopen weekend ook al mee met de ploeg uit de 3. Liga in het met 2-1 gewonnen oefenduel tegen Lokomotive Leipzig. Een verrassing is het niet dat Bergsma buiten Alkmaar gaat kijken naar een club waar de kans op speeltijd groter is. De stopper, die dit seizoen ook een aantal weken met een blessure kampte, lijkt niet in de plannen van trainer Arne Slot voor te komen.

Bergsma kwam anderhalf jaar geleden met grote verwachtingen binnen in Alkmaar, nadat hij als aanvoerder van Jong Ajax de titel had veroverd in de Keuken Kampioen Divisie. De 22-jarige verdediger slaagde er in zijn eerste jaar echter niet in een vaste plek te veroveren bij de wedstrijdselectie van AZ. Bergsma speelde slechts 34 minuten in de eredivisie, verdeeld over twee wedstrijden. Wel stond hij 90 minuten binnen de lijnen tijdens de bekerwedstrijd tegen Alcides. Dit seizoen kwam hij tien keer in actie namens Jong AZ, maar voor het vlaggenschip maakte hij nog geen minuut.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com