Elftal en Technische staf

Lappenmand voller en voller: Evjen voorlopig uitgeschakeld

Håkon Evjen is de komende periode niet beschikbaar bij AZ vanwege een blessure

Het zit AZ wat blessures betreft dit seizoen nog niet bepaald mee. Na blessures van sterkhouders Karlsson, Pavlidis en Martins Indi kan nu ook Håkon Evjen toegevoegd worden aan dit rijtje. Het lijkt dus nog wel een tijdje te duren voordat AZ in de – op papier – sterkste opstelling kan gaan laten zien wat het écht waard is. Helemaal gegeven het feit dat potentiële basisklanten Vanheusden en Bazoer tot op heden nog geen 90 minuten kunnen spelen.

Tegenvaller

De enkelblessure werd vandaag door Pascal Jansen benoemd tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Vaduz van morgenavond. ”Håkon heeft enkelletsel opgelopen. We verwachten dat het wel enige tijd zal duren voordat hij weer fit is.” aldus Jansen.

De blessure komt op een vervelend moment voor de (nog steeds) jonge Noor. Voor het eerst sinds zijn komst in 2020 was hij zeker van een basisplaats en gaf hij in een interview met het NHD aan goed in zijn vel te zitten.

Puzzel

De afwezigheid van Evjen biedt zoals altijd kansen voor invallers. Logisch zou een basisplaats voor Maykel Lahdo zijn, al heeft Sugawara al eerder op de rechtsbuiten positie gespeeld in topwedstrijden. De spoeling voorin is dus dun en het zal een behoorlijke puzzel worden voor Jansen. Wat zou jij hem adviseren?

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in Haarlem. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.
    0 %