AZ Jeugd

Laat punt in Venlo voor Jong AZ

Jong AZ heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo. De wedstrijd leek, net als vorige week, in de slotfase de verkeerde kant op te vallen. Dit keer kwam de blessuretijd de talenten echter van pas. 

Er wordt niet alleen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven goed gekeken naar de verrichtingen van AZ. Ook in Venlo is het enthousiasme groot. Bij VVV zitten wel vijf spelers in de selectie met een AZ-verleden. Robert Klaasen, Robin Lathouwers (Foto), Richard Sedlácek, Sem Dirks en Soulyman Allouch genoten allemaal hun opleiding bij AZ. Met name Allouch was een smaakmaker in de jeugdafdeling.

Beide ploegen bevonden zich voorafgaand aan het duel in de middenmoot. Voor Jong AZ betekende het weer een interessante test tegen een voormalige Eredivisieclub. Opvallend feit is dat Jong AZ tot deze wedstrijd 16 van de 17 punten op de Kalverhoek behaalde.

Beeldschone assist Jayden Addai

In ‘De Koel’ bleven de grote kansen vrij lang uit. In de 35e minuut was het VVV dat bijna scoorde. Een schot van binnen de zestien meter werd ongelukkig door een andere VVV’er van de doellijn gehaald. Geen doelpunt. Die kwam er nog wel voor de thee. De eerste helft werd op een heerlijke wijze afgesloten door Addai, die toch al goed bezig is dit seizoen. Hij stelde Kewall met een beeldschone pass in staat om de 0-1 te scoren.

De tweede helft begon met wat wissels voor VVV. Lathouwers stond pas een paar minuten in het veld toen hij zijn oude team met een verrassende actie pijn deed. Hij dribbelde naar binnen en haalde van afstand uit met een strak schot: 1-1. VVV kwam daarna beter in de wedstrijd. Owusu-Oduro leek in de 86e minuut het punt te behouden voor AZ met een stijlvolle redding op een kopbal en de daaropvolgende corner.

Heerlijk punt in de allerlaatste minuut

Dat leek echter te mislukken toen het kort daarna raak was voor VVV. Rick Ketting liet de bal op zijn hoofd en in het doel ploffen. Het leek daarmee wederom een teleurstellende slotfase te worden voor de talenten. AZ kreeg nog één kans in de laatste seconden van de extra tijd. Een vrije trap van Mexx Meerdink aan de zijkant van het veld. Die werd binnen gekopt door Postma tot grote vreugde van de talenten. Zo haalde Jong AZ een heerlijk puntje mee terug naar Noord-Holland.

Samenvatting VVV Venlo – Jong AZ

Opstelling VVV-Venlo: Jan de Boer; Dylan Timber (80. Pepijn Doesburg), Rick Ketting, Moreno Rutten (55. Robin Lathouwers), Simon Janssen; Robert Klaasen (80. Joep Kluskens), Levi Smans, Elias Sierra; Martijn Berden (55. Magnus Kaastdrup), Michalis Kosidis (89. Stan Henderikx), Soulyman Allouch.

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers (58. Loek Postma), Wouter Goes, Maxim Dekker, Finn Stam; Dave Kwakman, Ricuenio Kewal (68. Enoch Mastoras), Kees Smit; Jayden Addai (80. Ro-Zangelo Daal), Mexx Meerdink, Ernest Poku.

[foto via PRO SHOTS / Johan Manders]

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %