Krul praat liever niet over toekomst: ‘Focus op AZ’

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Nu het seizoen ten einde loopt, begint men zich in Alkmaar hardop af te vragen welke spelers ook na de zomer bij AZ spelen. Zo is het niet anders bij Tim Krul. De van het Engelse Newcastle United gehuurde goalie wil echter niet te veel over zijn toekomst loslaten.

”Ik heb niet zo’n zin om daar nu al over na te denken”, vertelt Krul in gesprek met AZ Fanpage. ”Ik heb nog een contract voor een jaar bij Newcastle. Dat is hoe het zit. Maar ik focus me liever op de komende wedstrijden met AZ.”

De sluitpost, die vorige week maandag zijn 29e verjaardag vierde, heeft nog wel regelmatig contact met Rafa Benitez, trainer van de Championship-club. ”We spreken elkaar best vaak en hij houdt ook alles goed in de gaten. Het is alleen maar een extra motivatie om hier wedstrijden te winnen”, stelt Krul.

Mocht de doelman terugkeren naar zijn oorspronkelijke werkgever, is de kans groot dat hij voor een rentree staat in de Premier League. Het moet namelijk vreemd lopen willen The Magpies niet terugkeren op het hoogste Engelse niveau. ”Natuurlijk hoop ik dat Newcastle promoveert”, rept Krul. ”Ze staan nu tweede achter Brighton, maar uiteindelijk is promotie het belangrijkste. Als ze spelen probeer ik te kijken en zit ik als supporter voor de televisie.”

Vorm

Ondanks een stroeve start, met de ruime nederlaag (7-1) tegen Olympique Lyon als absoluut dieptepunt, lijkt Krul zijn oude vorm weer te hebben gevonden. ”Ik voel me al weken goed. En je moet ook niet vergeten dat we tijdens mijn eerste wedstrijden tegen zeer sterke ploegen hebben gespeeld. Die straften alles meteen af, waren vijf klassen beter dan wij. Dus het was natuurlijk geen lekker begin voor mij. Maar ik ben erg blij dat ik de afgelopen weken belangrijk voor de ploeg kan zijn, want dat is hoe ik het graag wil”, besluit de Hagenees.

Nét niet

Ondanks dat Krul zijn waarde dus steeds vaker bewijst, worden de resultaten er bij AZ niet beter op. Zo kwam de ploeg van trainer John van den Brom zondag niet langs laagvlieger Roda JC (1-1). ”Waar dat aan ligt? We zijn gewoon zo ontzettend slordig”, zegt Krul. ”En we maken de kansen niet af. Doe je dat wel, ga je veel gemakkelijker voetballen. We werden in de eerste helft al eens gewaarschuwd, toen ze van dichtbij op m’n been schoten. Later kun je de 2-0 maken, maar valt hij alsnog bij ons. We mogen onszelf verwijten dat het weer nét net is.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

1 reactie

  • Is eigenlijk sinds een paar wedstrijden weer de oude Krul, het zou voor AZ de beste optie zijn als hij nog langer bij ons op doel staat en dat Schendelaar uiteindelijk zijn positie gaat vervangen. AZ kan natuurlijk nooit het salaris bieden wat Newcastle kan, misschien kan Huiberts, Krul en Newcastle om de tafel zitten om een soort Jozy Altidore constructie te regelen. Anders moet AZ denken aan Bizot, Ruiter, Jurjus, Diederik de Boer.

    AZ mag best in mijn ogen een voorbeeld nemen aan A-C Milan met Gianluigi Donnarumma is 18 jaar speelt al in het eerste en voor het nationale elftal van Italië. Als Schendelaar er klaar voor is zeg ik ..zet hem op doel eventueel een goede 2e ervaren keeper erachter !