Elftal en Technische staf

Krul hoopvol: ‘Zo rol je Willem II op’

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

Het Europese AZ-debuut van doelman Tim Krul is donderdag niet uitgelopen op een daverend succes. De Alkmaarders boden lang prima weerstand aan het Franse Olympique Lyon, maar zagen een dodelijk effectieve opponent vier keer scoren. 

”Je moet realistisch zijn”, zegt Krul na afloop van het duel in gesprek met AZFanpage. ”We hebben gewoon goed gevoetbald en prima dingen laten zien. Als je zondag zo tegen Willem II speelt, rol je ze op. Het is een geflatteerde uitslag, dat ziet iedereen met een beetje verstand van voetbal. Maar we moeten het accepteren, al is dat vooral vandaag erg moeilijk. We worden afgestraft door spitsen van wereldklasse. Die topploegen maken de goals op de juiste momenten.”

Een zo’n moment, op slag van rust, leidde de 0-2 in. ”Dat is echt zonde”, stelt de van het Engelse Newcastle United gehuurde goalie. ”We hadden de 0-1 over de streep moeten trekken en kregen aan het begin van de tweede helft een paar grote kansen. Het is net de scherpte die wij missen en Lyon wel heeft. Erg zuur.”

Eén op één

Bij het eerste doelpunt van de Franse aanvaller Alexandre Lacazette leek Krul niet geheel vrijuit te gaan. ”Ik heb het nog niet teruggezien. Dat ga ik morgen doen”, rept de 28-jarige keeper. ”Maar die jongen komt gewoon één-op-één met mij. Het is een steekbal en hij draait om me heen. Als ik hem neerhaal krijg ik een rode kaart en daar heb je ook niets aan. Het enige dat ik kan doen is hem naar de zijkant dwingen, zodat de hoek moeilijk wordt. Maar hij maakt er gewoon twee.”

Vizier op zondag

Krul is vastberaden de kater tegen Lyon weg te spoelen. Dat kan zondag, als AZ in Tilburg aantreedt tegen Willem II. ”We moeten het rechtzetten”, spreekt de Oranje-international besluitvaardig. ”Zeker gezien de kwaliteiten die we in onze groep hebben. Maar het is nu belangrijk dat we snel de koppen omhoog krijgen en in de spiegel kijken. Morgen analyseren wat er vandaag is misgegaan en dan de pijlen richten op Willem II.”

Krul heeft het het goed naar zijn zin in Alkmaar, ondanks dat hij zich nog niet van zijn beste kant heeft kunnen laten zien. ”De mensen bij AZ zijn fantastisch, voor wie ik graag belangrijk wil zijn. Gelukkig komen er nog veel wedstrijden aan. Maar we doen het met z’n allen. Helaas was het vandaag niet goed genoeg.”

Beluister het gesprek met Krul in audio:

Het komt wel goed met Tim Krul

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker