Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Kritische Evjen: ‘Ik kon nog veel beter, maar daar ga ik aan werken’

Håkon Evjen speelde gister zijn eerste negentig minuten in Alkmaarse dienst. De aanvaller nam het met Jong AZ op tegen Almere City en keek na afloop met een goed gevoel terug op het treffen met de ploeg van Ole Tobiasen. ‘Het was een zware maar leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander. We speelden een goede wedstrijd en ik hoop dat ik hier de komende tijd vaker kan spelen.’

De Noor behoorde op het sportcomplex aan de Kalverhoek tot de uitblinkers en liet zien over een uitstekende dribbel en fijne passing te beschikken. Toch was Evjen na afloop kritisch op zijn eigen prestaties. ‘Ik was oke. Er zijn genoeg dingen waar ik nog niet tevreden over was. Ik had bijvoorbeeld vaker in de zestien willen verschijnen, dan had ik waarschijnlijk één of twee keer kunnen scoren vandaag. Daar ga ik aan werken.

Wennen

De Noors voetballer van het jaar traint inmiddels een aantal weken in Alkmaar en geeft aan dat het best wel even wennen was. ‘Ik zal niet liegen, het was zwaar. We hebben een heel goed team, dat speelt met een hoge intensiteit en beschikt over individueel goede spelers. Maar het zijn vooral ook leuke jongens, die me onwijs goed hebben opgevangen. Het is onwijs mooi daar deel van uit de maken en door te groeien naar hun niveau. Ik moet zeggen dat ik ook al de nodige stappen heb gemaakt.’

Positie

Er is af en toe wat discussie over de positie waar hij het beste tot zijn recht komt, maar zelf is hij duidelijk. ‘Ik speel liever iets meer in het midden, op de tien positie, precies op de manier zoals ze hier spelen met Calvin, Dani en zelfs een beetje als met Myron. Vanuit het midden, op tien of vanaf rechts en van daaruit de ruimtes zoeken, zoals Dani en Calvin nu doen. Als ik met hen vergeleken word zie ik dat als een compliment.’

In Noorwegen begon hij aan de rechterkant en verhuisde later naar de tien positie, iets wat een reden had. ‘Het klopt dat ik in Noorwegen inderdaad op rechts begon, dat kwam omdat ik nog niet zoveel minuten in de benen had en moest winnen aan het niveau. Het was dus meer om de nodige ervaring op te doen. Op het moment dat ik gewend was aan het niveau, en minder balverlies had, zei de trainer dat ik klaar was voor een centrale positie. Dat ging ook goed en ik scoorde de nodige goals dus ik hoop dat hier ook te doen. Ik heb daar met Arne over gesproken en we zijn het eens over de posities waar ik me op moet richten.’

Foto: Pro Shots | Jasper Ruhe

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com