website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Kraker tussen AZ en Ajax gaat door!

De kraker van komende zondag tussen AZ en Ajax gaat door, met publiek. Dat maakt de gemeente zojuist bekend in een statement. Het college acht het stadion veilig genoeg om dit weekend decor te zijn van de topper in de eredivisie. Door dit besluit kunnen de manschappen van Arne Slot voor het eerst sinds 4 augustus weer aantreden in het eigen stadion. Niet lang na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard stortte het dak van het AFAS Stadion in en was de club genoodzaakt zijn thuiswedstrijden af te werken in Den Haag en Enschede.

De terugkeer in het eigen stadion komt op een goed moment voor de Alkmaarders. AZ lijkt de enige overgebleven concurrent van Ajax in de strijd om te titel, dus de ploeg kan de steun van een volgepakt stadion goed gebruiken. Bovendien was het een zware opgave geweest om de wedstrijd ergens anders te laten plaatsvinden en was uitstel eigenlijk het enige alternatief. Gelukkig komt het niet zo ver en zal de bal zondag om 16:45 weer gaan rollen in het AFAS Stadion.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar