website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Koopmeiners: ‘Volle bak voor de winst spelen’

Vanavond wacht voor AZ een schitterende wedstrijd in de Europa League, wanneer grootmacht Manchester United in Den Haag de tegenstander is. Vooruitblikkend op het affiche stonden hoofdtrainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners de aanwezige pers gister te woord. “We gaan voor een stunt”, stelde Koopmeiners.

Koopmeiners
Teun Koopmeiners spreekt van een “Mooi meetpunt, om tegen een absolute topclub ons eigen spel te laten zien. We gaan voor een mooie stunt. Uiteindelijk zijn we topsporters en willen we voor het maximale resultaat gaan.” Verder werd de aanvoerder gevraagd of het kunstgras een voordeel is voor de Alkmaarders: “Ik denk dat goede voetballers op beide ondergronden kunnen spelen. Ik denk dat Manchester United zoveel kwaliteit heeft, dat dat niet gaat uitmaken.”
Koopmeiners vervolgt: “Ongeacht hun start van het seizoen en de vorm waarin zij zitten, zijn ze een onwijs grote club met heel veel kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat wij ook volle bak voor de winst spelen.”

Slot
Ook Arne Slot weet dat er kansen liggen tegen Manchester United: “We hebben veel respect voor Manchester United. Maar wij kennen zeker geen angst. We hebben ook het besef dat we zelf goed zijn. We zijn in vorm gaan met veel zelfvertrouwen deze wedstrijd tegemoet.”
Het is nog onduidelijk wie er bij United aan de aftrap zullen verschijnen; “Het is afhankelijk van wie ze opstellen, maar als ze met jonge jongens komen dan hebben we het over de grootste talenten van Europa.”

Manchester United
Een flinke opsteker voor de Alkmaarders is de afwezigheid van Paul Pogba. De Franse sterspeler is achtergebleven in Manchester nadat hij net hersteld is van een voetblessure. Ook de verdedigers Shaw, Martial, Wan-Bissaka, Jones en Bailly zijn niet afgereisd naar Den Haag. Trainer Ole Gunnar Solskjaer is op z’n zachtst gezegd niet blij met het wedstrijddecor van Donderdag: “Ik ben erg verrast dat ze op deze ondergrond spelen. Het is een van de slechtste kunstgrasvelden die ik de laatste jaren heb gezien.”

De tegenstander
Er bestaat er een grote kans dat Sergio Romero donderdagavond onder de lat staat bij Manchester United. De Argentijn, die in 2009 kampioen werd met AZ, is in de Europa League de eerste keeper. De Red Devils zijn koploper in groep L. Twee weken geleden wisten zij hun eerste groepswedstrijd tegen Astana nipt te winnen. Het 18-jarige talent Mason Greenwood maakte destijds de enige treffer. Twee jaar geleden wist Manchester United nog de Europa League te winnen. In Stockholm werd er toen met 2-0 gewonnen van Ajax.
Het is overigens niet de eerste keer dat AZ en Manchester United elkaar treffen. In 1976 speelden de Alkmaarders met Kist en Nygaard in een oefenwedstrijd 0-0 tegen de Mancunians.

Live volgen 
AZ – Manchester United begint vanavond om 18.55 in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en is live te volgen via FOX Sports. De Litouwer Mažeika is aangesteld als scheidsrechter.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar