AZ wint met 1-3 bij PSV
*Teun Koopmeiners* of AZ Alkmaar celebrates 0-1 with *Yukinari Sugawara* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

Koopmeiners schiet AZ langs PSV

Teun Koopmeiners was vanavond de grote man aan de kant van AZ bij de 1-3 overwinning op PSV. De aanvoerder nam in Eindhoven twee treffers voor zijn rekening, waarbij de tweede werkelijk een beauty was. Max scoorde in de tweede helft tegen, maar kon niet voorkomen dat de ploeg van Jansen met de zege aan de haal ging. Het was namelijk Stengs die in de slotminuut de wedstrijd besliste. Door de overwinning vindt AZ weer aansluiting met de top. 

In de openingsfase waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. PSV had een licht overwicht, maar tot echte kansen wisten beide ploegen niet te komen. De Eindhovenaren hadden moeite een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie, terwijl de ploeg van Jansen mogelijkheden in de omschakeling onbenut liet.

Na een half uur kwam Boadu na een prachtige aanval via Midtsjø en Stengs oog in oog met Mvogo, omspeelde de doelman en werd vervolgens gevloerd door de goalie. Gözübüyük kende geen twijfel en wees naar de stip. Teun Koopmeiners benutte vervolgens dit buitenkansje door de strafschop te verzilveren.

Koopmeiners

AZ was hierna heer en meester en zette PSV met de rug tegen de muur. De thuisploeg kwam nauwelijks onder de druk vandaan en zag de bezoekers vlak voor rust de marge verdubbelen. Teun Koopmeiners promoveerde een corner van Jesper Karlsson op prachtige wijze met de hak tot een doelpunt.

(L-R) *Calvin Stengs* of AZ Alkmaar, *Ibrahim Sangare* of PSV

Aansluitingstreffer

Na de pauze waren de rollen omgedraaid en waren het de gastheren die de druk opvoerden. De Alkmaarders werden naar achteren gedrukt en het was eigenlijk wachten op de aansluitingstreffer. Deze zou uiteindelijk een kwartier op zich laten wachten. Het was Max die een vrije trap op fraaie wijze achter Bizot krulde.

Druk

PSV rook hierna bloed en hield AZ hierna onder druk, al bleven grote kansen aanvankelijk uit. De thuisploeg had echter hetzelfde probleem als de bezoekers in de eerste helft en dat was dat het moeite had de beslissende bal te geven. De Alkmaarders hielden stand en zouden het duel in de slotfase definitief in het slot gooien. Stengs ontsnapte in de slotminuut aan de rechterkant, kneep naar binnen en schoot de bal via Teze in het doel.

Reacties Pascal Jansen en Bruno Martins Indi

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ Koopmeiners (strafschop) 0-1, 39′ Koopmeiners 0-2, 60′ Max 1-2, 90′ Stengs 1-3

Gele kaarten: Rosario, Dumfries, Sangare (PSV) Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Stengs, Koopmeiners (c); Gudmundsson, Boadu (83′ Aboukhlal), Karlsson (73′ Reijnders)

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries (c), Teze, Boscagli, Max; Rosaria, Sangare, Ihattaren (87′ Van Ginkel), Thomas (46′ Mauro Junior); Zahavi, Malen (87′ Piroe)

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant