Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Koopmeiners: ‘Ik heb dat gevoel van middenvelder nog steeds in me’

AZ won vanavond voor de zesde keer na de winterstop en even zovaak hield de ploeg van John van den Brom de nul. Teun Koopmeiners vormt na de winterse onderbreking een sterk duo met Ron Vlaar en volgens Kees Kist vertoont de linkspoot zelfs gelijkenissen met Matthijs de Ligt. ‘Die vergelijkingen mogen anderen maken, maar ik denk dat als je op een andere positie wordt ingezet dat je dat zo goed mogelijk probeert in te vullen. Als er dan toch wat over geschreven wordt dan zijn dat wel de positieve kritieken die je wil hebben’, reageert de jongeling na afloop tegenover AZ Fanpage.

Middenveld

Ondanks de positieve kritieken ligt het hart van Koopmeiners toch een linie naar voren. ‘Ik heb jaren hard gewerkt om middenvelder te worden. Daar heb ik vorig jaar gespeeld dus ik heb wel dat middenvelder gevoel in me. Alleen er wordt nu iets anders van me gevraagd dus dat vul ik zo goed mogelijk in voor het team.’ Momenteel staat het middenveld met Til, Midtsjø en Maher echter uitstekend en wordt er achterin weinig weggegeven. Wat dat betreft heeft John van den Brom weinig reden tot wisselen. ‘Daar geef ik de trainer gelijk in. Het loopt en uiteindelijk wil ik winnen. Op welke manier maakt me niet uit dus wat dat betreft ben ik in dat opzicht ook tevreden’, aldus de Castricummer.

Karakter

Tegen VVV waren de Alkmaarders wederom heer en meester, al speelde AZ volgens Koopmeiners nog niet op de toppen van hun kunnen. ‘We hadden in de rust wel het gevoel dat we iets minder de controle hadden dan normaal, maar ik denk dat die ontevredenheid alleen maar goed is en dat het ook wel karakteriseert hoe we nu bezig zijn met zijn allen. Het is mooi dat het makkelijk oogt maar we werken er hard voor.’

Willem II

Volgend weekend zullen de Alkmaarders tegen Willem II proberen de goede reeks voort te zetten. Gek genoeg moet de ploeg vier dagen daarna weer op bezoek in Tilburg, maar dat toch ziet de middenvelder dat niet als extra obstakel. ‘We zullen de wedstrijd hetzelfde in gaan als altijd met de instelling om te willen winnen en daar doen we alles voor. Dat het nu twee keer tegen dezelfde tegenstander is dat is een feit maar ik denk dat de stempel die erop staat van de halve finale genoeg motivatie moet zijn.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111