Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Koopmeiners: ‘Ik ben blij dat ik nu weer op het middenveld mocht spelen’

De zomerstop zit er weer op en de spelers en staf werken langzaam maar zeker toe naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op 25 juli. Zo ook Teun Koopmeiners, die de batterij even lekker heeft opgeladen na een lang seizoen. ‘Ik heb een goede zomer gehad’, aldus de jeugdinternational tegenover AZ Fanpage. ‘Ik ben op vakantie geweest, dus ik heb mijn hoofd lekker leeg kunnen maken. Dat is soms wel even goed na zo’n lange periode. Maar ik ben nu weer lekker fris. En het is sowieso lekker om met dit mooie weer weer op het veld te staan.’

Afgelopen weekend speelde AZ ook alweer zijn eerste oefenwedstrijd tegen het Belgische Eendracht Aalst. Opvallend was daarbij dat Teun Koopmeiners centraal op het middenveld stond. Een positie die ook zijn voorkeur heeft, maar waar hij afgelopen seizoen zelden speelde. ‘Ik heb daar met de trainer een gesprek over gehad, al ga ik daar niet alles over naar buiten brengen. Er zijn een aantal dingen uitgekomen en ik ben nu heel erg blij dat ik op het middenveld mocht spelen en daar minuten mocht maken. Dat voelde heel fijn en gaf me een goed gevoel.’

Wisselend

‘Het zal vast wel een keertje voorkomen dat ik centraal achterin terecht kom, net als vorig jaar. Dan zal iedereen wel weer roepen ‘Oh hij wordt weer centraal achterin neergezet’. Maar dat zal wat wisselend zijn. De ene positie zal wat vaker voorkomen dan de andere, maar ik ben nu blij dat ik op het middenveld kan spelen. De afgelopen trainingen en in de wedstrijd stond ik op het middenveld. Dus ja, voor mijn gevoel zal het voor het grootste gedeelte op het middenveld zijn, maar ik zou op beide posities van grote waarde kunnen zijn voor het team.’

Concurrentie

Door het vertrek van Adam Maher is er een concurrent minder en ligt de weg open voor een vaste plek op het middenrif, al is Koopmeiners niet bang voor concurrentie. ‘Concurrentie is altijd goed. Dat krikt het niveau van het team ook omhoog en dat is voor mij ook beter. Alleen heb ik voordat Adam kwam volgens mij wel aangetoond dat ik prima op het middenveld kan spelen.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/azfanpage/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111