Elftal en Technische staf

Koen Stam vertrekt na dit seizoen bij Jong AZ

Koen Stam vertrekt na dit seizoen bij Jong AZ. De 32-jarige trainer heeft een paar maanden geleden aan de club laten weten dat hij toch streeft naar iets meer vastigheid en stabiliteit. Als trainer van de Alkmaarse beloften heeft Stam door de vele wisselingen nauwelijks de kans om een team op te bouwen.

‘Bij dit team verandert de samenstelling van de spelers wekelijks’, geeft de hoofdrolspeler aan tegen NH. ‘ Dit wist ik van te voren, maar ik heb de bevestiging gekregen dat ik behoefte heb als trainer om iets op te bouwen’. Stam is bezig aan zijn achtste seizoen in dienst van AZ en zijn contract loopt komende zomer af. Wat de trainer hierna gaat doen, en of hij behouden blijft voor de club, is vooralsnog onbekend.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com