Koen Bucker vertrekt bij AZ en gaat aan de slag bij Heracles Almelo. De 22-jarige doelman wordt daar de vervanger van Harm Zeilstra, die stopt bij de Heraclieden omdat hij een baan in het bedrijfsleven ambieert. Bucker maakte sinds 2011 deel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding, maar tot een debuut in het eerste kwam het nog niet.

Ontwikkeling

Wel speelde Bucker vijf wedstrijden voor Jong AZ, het team waarmee hij in het seizoen 2016/2017 kampioen werd van de tweede divisie. De doelman had in Alkmaar nog een contract tot medio 2019, waardoor Heracles een vergoeding heeft moeten betalen aan AZ. Over de hoogte van de vergoeding is door beide clubs geen mededeling gedaan. Op de website van zijn nieuwe club blikt Bucker hoopvol vooruit op zijn avontuur in Almelo. ‘Ik ben blij om hier te hebben getekend en heb enorm veel zin in het seizoen. Heracles Almelo is een mooie club, waar ik me verder hoop te ontwikkelen.’

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com