Overig nieuws

KNVB wijst verzoek AZ af voor onafhankelijk onderzoek

De KNVB heeft het verzoek van AZ om een onafhankelijk feitenonderzoek uit te voeren naar de handelswijze van de voetbalbond in diverse zaken afgewezen. Dit weet De Telegraaf vanmorgen te melden.

AZ diende dit verzoek in omdat de club de voetbalbond ervan beschuldigt opzettelijk de NL League te hinderen, met dubbele standaarden te werken bij de coronacompensatieregeling en de afwikkeling van het coronaseizoen 2019/2020, en het algemeen belang van het betaald voetbal niet te behartigen. De club suggereert dat sommige functionarissen, waaronder rvc-voorzitter Jan Albers, hun bevoegdheden hebben overschreden.

‘Onaanvaardbaar dat AZ twijfelt aan KNVB’

De bond acht het onaanvaardbaar dat AZ de zorgvuldigheid, objectiviteit, onafhankelijkheid en transparantie van de bond in twijfel trekt. Desalniettemin weigert de KNVB-leiding een feitenonderzoek uit te voeren en stelt voor om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. AZ houdt echter vast aan het standpunt dat alleen een feitenonderzoek de waarheid aan het licht kan brengen.

De impasse tussen AZ en de voetbalbond naar aanleiding van het verzoek van de club zal door de KNVB worden besproken tijdens de algemene vergadering betaald voetbal op 27 juni.

[foto via Pro Shots / Witters]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %