Overig nieuws

KNVB reageert op afgekeurde AZ-goal

De KNVB heeft via haar officiële kanalen op sociale media gereageerd op een incident van afgelopen zondag. AZ en SC Heerenveen (2-2) leken in Alkmaar af te stevenen op een puntendeling, tot Derrick Luckassen in blessuretijd de 3-2 tegen de touwen kopte. De grensrechter keurde het doelpunt echter af, waardoor het AZ-feest werd verstoord. Iets dat achteraf een foutieve beslissing bleek.

”Het belang van snelle invoering video-assistent werd zondag bij deze buitenspel-goal weer duidelijk. Wij zijn voor”, laat de voetbalbond weten via Twitter. Bij het bericht is een video te zien van het besproken moment. Hierin probeert de bond duidelijk te maken dat de situatie voor de grensrechter uiterst moeilijk waarneembaar was geworden.

Twijfels bij arbitrage

Arbiter Danny Makkelie, die de eindverantwoording had bij dit competitieduel, reageerde gisteren voor de camera van FOX Sports op het voorval. ”Wij hebben het moment veelvuldig nagekeken in de kleedkamer, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat mijn assistent een fout heeft gemaakt”, sprak de leidsman. Eerder in de wedstrijd werd een treffer van Wout Weghorst afgekeurd wegens hands. Ook bij dit voorval had Makkelie een ietwat onzekere uitleg. ”Ik heb de handsbal geconstateerd. Maar in mijn ogen was het niet opzettelijk.” Na protest van SC Heerenveen-spelers en een gesprek met de grensrechter werd het doelpunt alsnog geannuleerd. Makkelies assistenten bij dit duel kwamen beiden uit Friesland.

[poll id=”191″]

Brian Wijker
Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

34 Comments

 1. Hup werk maken van videoscheidsrechters !

  Forza AZ!

  1. Ja Hup vriend en zo werkt dat niet. Dit wordt door de maffia geblokkeerd!

 2. Jullie zijn er snel bij. HULDE

 3. Precies wat ik zei in de eerdere post, we zijn gewoon keihard genaaid en 2 punten onthouden, waarschijnlijk niet opzettelijk, maar door onkunde en twijfel. Anno 2016 wordt het voetbal geregeerd door geld en hogere belangen en dan kan je dit soort beslissingen niet meer overlaten aan twijfelende scheidsrechters die hun oordeel baseren op emotie (protesterende tegenstanders) en/of onkunde/slechte zicht.
  Of te wel, videoref’s NU!

  1. Niet opzettelijk Ben jij zo naïef ?

   1. ‘Waarschijnlijk’ staat ervoor, kan jij niet begrijpend lezen?

    1. ??

 4. Inderdaad vorig jaar 3 punten door de neus geboord tegen Utrecht thuis door die Nijhuis en nu dit weer. En ik zie het doemscenario al weer voor me met uitwedstrijden van PSV, Utrecht en Vojvov voor de boeg. Over 3 weken staat AZ 13e met 1 punt uit 3 wedstrijden. Bedankt Makelie voor het afkeuren van die glaszuivere goal gistermiddag!

  1. Dat scenario zie ik ook psv uit win je niet. Volgende week Heerenveen-Utrecht winst boeren utrecht week erop op scherp 1 uit 3 bedankt tyfus
   smeris. Net zo ‘n kut start als volgend jaar. Nou vond ik zo ergggg slap eerste uur. Werk aan de winkel van de Brom (hoop dat je fanpage ook leest)

  2. Ja gerben daar ben ik ook erg bang voor.

 5. De knvb heeft een regel die zegt dat video beelden gebruikt mogen worden bij een overtreding om een speler evt te schorsen!.
  Kunnen ze nu ook eens zeggen dat in dit geval de winst alsnog naar az gaat….

 6. Makkelies assistenten bij dit duel kwamen beiden uit Friesland.
  Einde discussie.

  1. Is dat echt zo???

   1. Ik weet het zeker en als het er op aan komt heb je niks aan die slappelingen en dat zie terug bij die aap!

  2. In de Hout zag ik nog eens een AZ man in de tunnel de scheids een lel in zijn smoel gegeven. Ik genoot. Was ook zo imbeciel als Makkelie. Zijn naam zal ik niet noemen.

   1. Ben er ook echt niet blij mee en voel me op zo’n moment aan handen gebonden omdat ik er geen invloed op heb. Maar om dan Makkelie te lijf te gaan vind ik wel ver gaan.. Je zou er AZ mee schaden en dat zou ik vervelender vinden dan deze uitslag. Maar om eerlijk te zijn jeukte mijn handen ook een heb ik ook echt alles bij mekaar gevloekt! Teringlijers

    1. IK zou dat ook niet doen. Maar die vent laat AZ fans wel hun bloed koken.Hij is meerdere malen TEGEN AZ geweest. Een smeris hoort niet te fluiten omdat ie op straat al zeer authoritair is en in voetbal mag men dat niet altijd zijn. Ze moeten de wedstrijd maar beter aanvoelen. Regeltjes regeltjes, in NL verzuipt de bevolking in regeltjes, dus ook in voetbal.

     1. Agenten hebben geen eigen mening,ze voeren alleen orders uit meer niet! Dat zie je terug bij die slapjanus makkelie!

 7. Dat die stinkhonden uit Friesland komen was 90 min. goed te zien. De partijdigheid droop eraf en die stinkhonden kennen maar al te goed de regel; bij twijfel niet vlaggen!!!!!! Een ander woord voor deze huichelaars kan ik niet vinden.

 8. Die scheidsrechter werkt toch bij de politie is mij verteld. Dat is goed te zien want die corrupte aap liet zich makkelie makkelijk ompraten! Direct wegschoppen die corrupte stink apen en nooit meer terugkomen aub!

 9. Die corrupte grensrechter uit Friesland die hoort voor de rechter te staan!

 10. Moeilijk voor die grens???? haha, hij kan duidelijk zien dat een blauw rechterbeen dichterbij de H keeper staat. Hij moet dat friese koeienstront uit zijn ogen vegen.

 11. Als een grensrechter twijfelt moet hij zeker NIET zijn vlag omhooggevallen steken. Ik heb ook een mailtje gestuurd naar de KNVB vanwege matchfixing

 12. Omhoog steken

 13. stelletje ratten zijn het en er zullen nog vele ( beslissende ) blunders gemaakt worden , wie o wie is de volgende ?….

  1. Ja dat geloof ik ook wel zonder video controle.

 14. Dit is een AZ site dus het is logisch dat men bevooroodeeld is. Toch spreken de feiten voor zich.. Er is niet 1 fout gemaakt maar fout op fout op fout.. Dat de grensrechters uit of naarbij Friesland komen is ook een blijk van onprofessionaliteit (weet niet of dit daadwerkelijk zo is). Om dan enkel de afgekeurde goal te belichten en je daarin direkt te verschuilen achter een eventuele ‘video-ref’ is op zn zachts gezegd erg jammer.. Hopelijk blijft het bij deze blunder

 15. De algemene opvatting tegenwoordig is dat ‘niemand’ meer onpartijdig is. Wilfred Genee is voor Cambuur,de snor voor NEC enz. Een journalist behoort onpartijdig over te komen, en zeker degene die een wedstrijd leiden. Maar oneerlijkheid is tegenwoordig normaal geworden in deze wereld. Wat overblijft is voortdurende frustratie en door de vingers kijken beleid. Sterkte iedereen!

  1. In VI lullen ze teveel, maar om een scheids eens flink te bekritiseren ho maar, vooral als het AZ betreft.

 16. Het wordt tijd dat AZ het staatssteun team, met die kweilende fans zondag op hun neus laten kijken met een4-4-2 uitvoering!!

 17. Niet de eerste keer dat AZ zo’n geintje overkomt. Bij de halve finale beker van het afgelopen seizoen stond er een scheidsrechter op het veld die met zijn winkel in een straal van pak hem beet 3 kilometer van de kuip zit. Het zal je niet verbazen wie de arbiter was die pot, danny m

  1. Makkelie heeft geen winkel, die is politieagent. En Dordrecht is wel iets verder dan 3km van de Kuip vandaan

 18. Bij twijfel, niet vlaggen

 19. Deze video is waarschijnlijk gekozen uit de meest onduidelijke beelden. Een grensrechter hoort op een lijn te staan met de laatste verdediger, deze beelden komen van ver achter deze lijn. Bovendien zijn er 5 zo niet 10 verschillende beelden per situatie beschikbaar, gerust ook wel een vanuit een hoog perspectief waarna een virtuele lijn getrokken kan worden.

  Maar het gaat mij niet zozeer om deze fout alleen. Het gaat om de niet gegeven 100% penalty (fout), het gaat om het afkeuren van het doelpunt op basis van appeleren van de tegenstander (fout, ook al was de beslissing daardoor juist), het wel geven van een penalty terwijl er niets aan de hand is (fout) en dan dit. 4 fouten waarvan 3 cruciaal.

Comments are closed.

Ook interessant