Elftal en Technische staf

KNVB plaatst AZ in ‘financieel gezonde’ categorie 3

AZ heeft de financiën prima op orde. De Alkmaarders zijn door de voetbalbond in categorie 3 geplaatst en behoren daarmee tot de meest gezonde clubs van Nederland. Andere clubs in dit rijtje zijn onder andere Feyenoord, PSV, Ajax, SC Heerenveen en Heracles Almelo. De club uit de Kaasstad lijkt de gunstige status met name te danken te hebben aan de sanering en de inkomende transfergelden. Afgelopen zomer ving AZ aardig wat geld na de transfers van Gudelj, Hoedt, Berghuis, Jóhannsson en bespaarde het salaris doordat Esteban en Poulsen van de loonlijst verdwenen.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

  26 Comments

  1. Financieel gezond, sportief aan de grond.

   1. Ja, zo is dat in werkelijkheid.

  2. Johannsson valt hier niet onder. Zijn transfer werd na 31 juli verkocht en valt daardoor onder het volgende (lees huidige) boekjaar.

  3. Gelukkig nog goed nieuws ook!!

  4. En………moeten we nu blij zijn?? Wanneer hebben we voor het laatst een leuke thuiswedstrijd gezien?? Liever in categorie 2 met behoud van je basiselftal en meedraaiend in de subtop dan in categorie 3 ergens zwalkend rond plaats 14. Zeg het maar Earnest?

  5. ja natuurlijk moet je blij zijn dombo

  6. Dat kluitje geld zit goed bij Alkmaarders!

  7. top……?
   En nu degeraderen?
   Met dit zootje loop je het zondag ook op, bedankt Stewart!

  8. Beste jeugdopleiding, beste grasmat, een van de mooiere stadions, een splinter nieuw trainingscomplex, financieel gezond….. aleen is het VOETBAL NIET OM AAN TE GLUREN, TERING WAT IS HET SLECHT.

   Het is maar waar je het uiteindelijk voor doet.

   Oh….. en de meest waardeloze, lompe TD van Nederland.

   1. Voetbal is wel slecht, maar ik ben blij dat ik naar jongens uit eigen jeugd kijk en uit eigen buurt kijk, dat er veel Nederlanders meespelen, dat er getracht wordt aanvallend voetbal te spelen, dat er weer losse kaartjes worden verkocht zodat er allerlei volk naar het stadion komt, en dat er nu dus ook nauwelijks ruis (financien, stadions/complexen, trainersdramas) om de club is. Het voetbal komt wel goed: het is een heel nieuw team en net als in vorige jaren is wat er voor in de plaats is gekomen weer een stukje minder. Gewoon AZ als goeie middenmoter zien en trots zijn op je local, dan is het leuk om voor AZ te zijn.

    Tot dusver mijn twee cent.

    1. Eigen Jeugd Perfect !! en dat deze group moet groeien zeker eens mee ! waarom geen nederlandse Keeper Nick olij ??? praat beter achter in waar het regelmatig fout gaat !!! deze bitterballen vanger kan er niks van .!! en dat is de grootste oorzaak de Keeper trainer AZ TD John open jullie ogen Van Aart leuke jongen maar de keepers worden slechter en lijn keepers !!! En voor ons als supporters pas na de winterstop gaat dit ploegje puntjes pakken dit moet rijpen .

  9. Ben het grotendeels eens met de redenatie…..AZ heeft een begroting voor een subtopper en de ploeg 10 wedstrijden de tijd geven om te groeien!!

  10. Coutinho op doel! Is een ijzervreter! Rochet moet zich dan maar terug knokken via het 1e!

   1. Coutinho heeft wel de broodnodige ervaring!!

    1. Heb jij het nummer van Brom? Dan bellen we ff om het door te geven!

     1. Misschien leest hij de suggestie wel en komt het goed hahaha!

      1. Ik hoop met je mee!

  11. Die spelers van AZ moeten beseffen dat ze voor de supporters spelen en alles geven wat ze hebben 100%
   Wanneer gaat dat doordringen? Tegen Astra hebben ze dat zeer goed gedaan. Waarom eenmalig??

  12. oh wat is het toch fijn om financieel gezond te zijn, het voetbal is gewoon klote maar daar draait het tegenwoordig niet om.

   1. Oh wat is het toch fijn om een AZer te zijn. Bij ons cluppie hier hebben wij zo’n plezier.

  13. Oh wat is het toch fijn om een AZ klojo te zijn met een potje bier en een flessie azijn!

   1. Grappig man!

    1. Een doordenkertje misschien maar bij de dijk wordt beter gespeeld!

     1. Doe maar lekker op de fanpage van Volendam of de 3j’s

  14. Hebben jullie nog een kluitje geld in de kluis..kom ik ff aan!!

  15. Ja, financieel gezond en weer verloren.

  Comments are closed.

  Ook interessant