Elftal en Technische staf

KNVB laat Haps twee duels toekijken na rood

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

De KNVB heeft AZ-verdediger Ridgeciano Haps maandag een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. Dit naar aanleiding van de rode kaart die de Utrechter een dag eerder kreeg in het met 2-1 verloren uitduel tegen NEC.

AZ heeft direct na de uitspraak aangegeven niet in beroep te zullen gaan tegen de schorsing van Haps. Hierdoor mist de linksback het laatste competitieduel van zijn ploeg tegen FC Utrecht. Tevens zal hij het eerste duel van de te spelen play-offs om Europees voetbal aan zich voorbij moeten laten gaan.

Haps kreeg zijn rode kaart na een ‘natrappende beweging’ te hebben gemaakt jegens voormalig AZ’er Ali Messaoud. Het stond op dat moment 1-1, met nog dertig minuten op de klok. De thuisploeg maakte in de slotfase de winnende treffer, toen de ingevallen Taiwo Awoniyi geheel vrij kon binnenkoppen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker