Wedden op voetbal

Overig nieuws

KNVB besluit: AZ naar voorronde Champions League

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft AZ zojuist een ticket toegewezen dat volgend seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De bond heeft besloten de tickets te verdelen op basis van de huidige stand op de ranglijst, het volgt daarmee het advies van de UEFA. Dat betekent dat Ajax als nummer 1 het beste ticket krijgt voor de Champions League. Het is overigens nog niet zeker dat de Amsterdammers ook direct terechtkomen in de groepsfase.

De overige Europese tickets gaan naar Feyenoord, PSV en Willem II. Dat trio zal deelnemen aan de (voorronde van de) Europa League. RKC Waalwijk en ADO Den Haag zijn de grote winnaars, die twee clubs blijven in de eredivisie. Cambuur en De Graafschap zullen niet promoveren. De KNVB deed wel een beroep op de ploegen die Europa ingaan. Volgens de bond hebben die clubs de morele verplichting hun Europese premies te delen met de overige clubs in het betaalde voetbal.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com