Wedstrijden

Kewal schiet Jong AZ langs FC Den Bosch

Jong AZ heeft vanavond met 3-1 gewonnen van FC Den Bosch. In eigen huis was Ricuenio Kewal was met twee treffers de grote man voor de ploeg van Maarten Martens. Konings maakte de andere twee treffers, waarvan één in eigen goal. 

Jong AZ heeft vanavond met 3-1 gewonnen van FC Den Bosch. In eigen huis was Ricuenio Kewal was met twee treffers de grote man voor de ploeg van Maarten Martens. Konings maakte de andere twee treffers, waarvan één in eigen goal. 

Jong AZ schoot in eigen huis uit de startblokken en kwam al in de zevende aan de leiding door een prachtige treffer van Kewal. De aanvaller dribbelde naar binnen en krulde de bal fraai de kruising in. Owusu-Oduro redde niet lang daarna knap op een inzet van Patoulidis.

Vlak voor rust kwam de ploeg van Martens fortuinlijk op 2-0 nadat Joey Konings de bal uit een corner knullig in eigen goal kopte. Diezelfde Joey Konings bracht de bezoekers in de blessuretijd van de eerste helft in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken.

Kewal

Na de thee herstelde Kewal al snel de marge door met een droge knal de 3-1 binnen te schieten. Jong AZ kreeg hierna via Meerdink en Schouten de kans om de score uit te breiden, maar beide Alkmaarders wisten niet tot scoren te komen. In de slotminuut was Meerdink nogmaals dichtbij, maar de aanvaller schoot via de keeper op de lat. Dit zou tevens het laatste wapenfeit zijn, waardoor de winst niet meer in gevaar kwam.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Kewal 1-0, 40′ Konings (eigen doelpunten) 2-0, 45′ Konings 2-1, 53′ Kewal 3-1

Gele kaarten: Postma (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Kalisvaart (76′ Beukers), Postma (54′ Kwakman), Engel, Stam; Twisk, Reverson (54′ Koster), Schouten; Griffith, Meerdink, Kewal

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders, Van den Buijs, Bowat, Gyamfi; Zelalem, Hammouti, Van der Heijden; Patoulidis, Konings, Kalinauskas

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %