Elftal en Technische staf

Kersverse aanvoerder Wijndal terug tegen PSV

AZ kan zaterdagavond in de topper tegen PSV weer beschikken over Owen Wijndal. De linksback, die eerder deze week werd benoemd tot de nieuwe aanvoerder, is volledig hersteld van zijn blessure.

Vindahl

Dat is niet de enige wisseling in de ploeg. Zomeraanwinst Peter Vindahl gaat zaterdag zijn officiële debuut maken in AZ 1. “Hij maakt al een tijd een goede indruk en inmiddels is hij privé ook gesetteld in Nederland”, laat Pascal Jansen vrijdag weten tegenover Voetbal International.

Witry of Sugawara

Met de terugkeer van Wijndal heeft Jansen weer twee mogelijkheden om de rechtsbackpositie in te vullen. Waar hij tegen Heerenveen speelde met Aslak Witry en Yukinari Sugawara, zal een van de twee nu teleurgesteld moeten worden.

Kiest Jansen voor Sugawara of Witry?

Jansen zal tegen PSV een alternatief moeten bedenken voor de vrijgekomen plek van Teun Koopmeiners. Hoogstwaarschijnlijk zal Jordy Clasie of Tijani Reijnders zijn plek innemen.

PSV

Waar de Alkmaarders kunnen beschikken over een fitte selectie, is dat bij PSV anders. De ploeg van Roger Schmidt moet het zaterdagavond zonder de geblesseerde Davy Pröpper doen. Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré zijn nog twijfelgevallen.

Recente historie

Een memorabele ontmoeting tussen AZ en PSV is die uit het kampioensjaar 2008-2009. Maarten Martens, inmiddels terug op het oude nest als hoofdtrainer, besliste de wedstrijd met een zeer fraaie goal.

2020-2021: AZ – PSV 2-0
Karlsson, Koopmeiners
2018-2019: AZ – PSV 1-0
Til
2017-2018: AZ – PSV 2-3
Weghorst 2x (AZ), Pereiro, Lozano, Van Ginkel (PSV)
2016-2017: AZ – PSV 2-4
Friday 2x (AZ), Willems 2x, Pereiro, De Jong (PSV)
2015-2016: AZ – PSV 2-4
Van der Linden, Tankovic (AZ), Pereiro, Narsingh, Van Ginkel 2x (PSV)

Aftrap

AZ – PSV begint zaterdagavond om 21.00. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Foto: Pro Shots

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Ook interessant