Elftal en Technische staf

Kerkez: ‘We hadden vier dagen rust, dat is genoeg’

AZ won gisteravond met 1-0 van FC Groningen. De overwinning was terecht, maar heel gemakkelijk ging het niet. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben vandaag. Op dit moment maakt het even niet uit hoe, maar het belangrijkste is dat we de drie punten hebben", reageert Milos Kerkez na afloop.

AZ won gisteravond met 1-0 van FC Groningen. De overwinning was terecht, maar heel gemakkelijk ging het niet. “Ik ben blij dat we gewonnen hebben vandaag. Op dit moment maakt het even niet uit hoe, maar het belangrijkste is dat we de drie punten hebben”, reageert Milos Kerkez na afloop.

De Alkmaarders waren bij vlagen slordig aan de bal, waardoor een aantal aanvallen vroegtijdig in de kiem werden gesmoord. “We verspeelden inderdaad een aantal keer te makkelijk de bal op het moment dat we gevaarlijk konden worden”, beaamt de verdediger. “Hoe dat kon durf ik niet te zeggen, maar daar moeten we ook geen excuses voor zoeken.”

Energie

Een verklaring voor het feit dat de Alkmaarders niet hun beste spel speelden kon Kerkez niet te geven, de verdediger wilde echter niet het excuus aandragen van een mogelijk gebrek aan energie. “Een gebrek aan energie? We hadden vier dagen om te herstellen, dat is genoeg. We hadden wel energie, maar wellicht dat de wedstrijd tegen Lazio in ons achterhoofd nog meespeelde.”

Fitheid

De linksback werd na een uur gewisseld en maakte dus net als de laatste weken de negentig minuten niet vol. De supporters hoeven zich echter geen zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van de verdediger. “Het gaat goed, ik moet nog steeds wennen aan de hoeveelheid wedstrijden. Ik heb denk ik al een wedstrijd of veertig gespeeld, met de interlands erbij. In dat opzicht heb ik weinig rust gehad.”

“We hebben echter een uitstekende medische staf die me daarin goed begeleiden. Vorige wedstrijd was ik na 75 moe, nu was dat iets eerder. Al denk ik dat ik nog wel door had gekund, maar dat is de beslissing van de trainer. We zitten nu in de laatste fase van het seizoen, waarin meerdere spelers de vermoeidheid beginnen te voelen.”

Lazio

Afgelopen dinsdag wisten de Alkmaarders verrassend met 1-2 te winnen van Lazio en Kerkez kijkt dan ook met een voldaan gevoel terug op die wedstrijd. “We speelden natuurlijk tegen een heel goed team, maar de trainer gaf al aan dat we niet bang moesten zijn en ons eigen spel moesten spelen. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan, met een overwinning als gevolg.”

“We hadden wel even de tijd nodig om te zien hoe ze druk gingen zetten, maar na een kwartiertje hadden we dat aardig door en werden we ook in balbezit beter, waarin we veel van kant wisselden. Uiteindelijk hebben we een belangrijke 1-2 zege behaald en gaan we met de volle focus op weg naar donderdag.”

Voor Kerkez was de wedstrijd extra speciaal vanwege zijn verleden in Italië. De back speelde daar voor AC Milan, maar tot een doorbraak kwam het niet. De Hongaar geeft desgevraagd aan dat dat wel voor extra motivatie zorgde. “Ik ben altijd gemotiveerd, maar ik moet eerlijk zijn dat ik nu extra gemotiveerd was.”

“Ik heb daar natuurlijk gespeeld dus ik wilde laten zien dat ik het niveau van de Serie A aankon, maar ook als team wilden we dat laten zien. Iedereen was daarom enorm gemotiveerd. We zijn blij met de overwinning, maar we hebben nog niks.”

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %