Transfergeruchten

‘Kenzo Goudmijn in de belangstelling van SC Heerenveen’

SC Heerenveen heeft zijn zinnen gezet op de komst van Kenzo Goudmijn, meldt De Telegraaf zondagmiddag. De middenvelder, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior, heeft al gesproken met Robin van Persie, de nieuwe trainer van Heerenveen.

Kenzo Goudmijn een lichtpuntje bij Excelsior

De 22-jarige Kenzo Goudmijn, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij AZ, was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Excelsior. Ondanks zijn sterke prestaties kon Excelsior degradatie niet voorkomen na een teleurstellende play-offs-tweeluik met NAC Breda. Zijn uitstekende spel is echter niet onopgemerkt gebleven.

Heerenveen ziet zijn kans schoon en Van Persie wil graag toeslaan. Zondagochtend spraken de twee elkaar in het Gran Hotel op Ibiza, waar ze beiden hun vakantie vieren. Van Persie presenteerde daar zijn voetbalvisie en plannen voor het komende seizoen aan Goudmijn. Dit gesprek was bedoeld om Goudmijn te enthousiasmeren voor een overstap naar Friesland. Als Excelsior niet was gedegradeerd, had de club hem nog een seizoen kunnen huren. Door de degradatie verviel deze optie.

‘AZ zal voor verkoop gaan’

AZ zal een nieuwe verhuur van Kenzo Goudmijn alleen overwegen als hij een nieuwe verbintenis tekent. Als dat niet gebeurt, zullen Van Persie en co. hem definitief moeten overnemen.

[Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %