Elftal en Technische staf

Karlsson verlengt tot 2026

Jesper Karlsson benut penalty tegen SParta

AZ en Jesper Karlsson gaan langer met elkaar door. De Zweed ondertekent vandaag een contract dat hem tot 2026 aan de Alkmaarders verbind.

Afgelopen week meldden we al dat AZ en Karlsson dichtbij een akkoord waren. Nu is het daadwerkelijk zover. Karlsson heeft zijn contract dat tot medio 2025 liep met één jaar verlengd. De behendige vleugelspeler is blij met de waardering die hij krijgt in Alkmaar. “Zowel nationaal als internationaal heb ik mijzelf kunnen laten zien”, vertelt hij op de clubwebsite.

Smaakmaker

AZ nam Jesper Karlsson in de zomer van 2020 over van Elsborg. In de kaasstad kreeg hij al snel een basisplaats en ontpopte hij zich tot een van de smaakmakers. Ook dit seizoen is hij een belangrijke waarde in de ploeg van Pascal Jansen. In 22 wedstrijden was de Zweed betrokken bij vijftien doelpunten. Geen enkele andere speler was vaker betrokken bij goals. In totaal kwam Karlsson tot nu toe 61 keer uit voor de hoofdmacht van AZ. Daarin scoorde hij twintig doelpunten en gaf hij zestien assists.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %