13-03-2021: Voetbal: AZ - FC Twente Eredivisie seizoen 2020-2021
Elftal en Technische staf

Karlsson: ‘Reserverol wakkerde een vuurtje aan’

Jesper Karlsson onderscheidde zich gister tegen FC Twente met een geweldige assist op Teun Koopmeiners en was daar na afloop dan ook zeer blij mee. ‘Het was inderdaad een mooie assist. Ik hoorde Teun al achter me roepen. Toen ik de bal vervolgens meenam naar de rechterkant wist ik dat de ruimte aan de linkerkant zou komen bij Teun en speelde ik hem met mijn hak daarheen.’

Het was voor zowel de Zweed als het team een ideale wedstrijd om vervelende nasmaak van vorige week weg te spoelen. ‘Het was zeker een heerlijke wedstrijd om te spelen, al waren wij de eerste helft beter dan de tweede. Twente is een goed team, maar misschien hadden ze vandaag niet hun beste dag. Wij scoorden natuurlijk ook snel en zetten zo de wedstrijd naar onze hand.’

Reserverol

De afgelopen dagen was er veel te doen om de gewijzigde formatie van AZ tegen Vitesse en de reserverol voor Jesper Karlsson. Veel analisten begrepen niet dat de Zweed tegen de Arnhemmers op de bank zat gaven aan dat ze de aanvaller altijd op zouden stellen. ‘Dat is mooi om te horen’, reageert de international op de complimenten.

‘Het verraste mij ook wel, maar op het moment dat we 3-5-2 gingen spelen wist ik dat we zonder vleugelspelers zouden spelen. De trainer ziet mij als vleugelspeler dus ik wist toen dat ik niet zou starten.’

Karlsson antwoordde vorige week al door zijn invalbeurt te bekronen met een fraaie treffer en zorgde tegen Twente met zijn hakbal ook weer voor een hoogtepunt. Op de vraag of hij door zijn reserverol extra gebrand was om zichzelf te laten zien antwoordt de aanvaller bevestigend. ‘Ja ik was wel wat gemotiveerder, maar het is ook onderdeel van het leven dat je soms op de bank zit. Maar het wakkerde wel een vuurtje in mij aan.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant