Europees Voetbal

Karlsson ontbreekt tegen Celtic, Verhulst keept

AZ zal het vanavond in de Europa League play-off tegen Celtic zonder Jesper Karlsson moeten stellen. De Zweedse aanvaller moet zijn schorsing van het vorige Europa League seizoen nog uitzitten. Daarnaast zal Verhulst onder de lat staan, omdat nieuweling Vindahl pas een paar dagen meetraint bij AZ.

Veranderingen

Hoofdtrainer Pascal Jansen keek dinsdagavond op de persconferentie nog even kort terug op de uitglijder van afgelopen weekend. “Dat zag ik niet aankomen. Maar nu hebben we de focus volledig op Celtic.”
Jansen gaf aan dat hij het tegen Celtic een aantal dingen anders zal aanpakken. Mogelijk betekent dat een basisplaats voor Teun Koopmeiners, die afgelopen weekend op de bank startte.

Midtsjø

Naast de absentie van Jesper Karlsson zal AZ waarschijnlijk niet de volle 90 minuten over Fredrik Midtsjø kunnen beschikken. De middenvelder is net hersteld van een blessure en viel tegen RKC ook pas laat in de wedstrijd in.

50.000 man

De tribunes van Celtic Park zullen woensdagavond gevuld zijn met 50.000 Schotse supporters. Helaas heeft ESPN de uitzendrechten van Celtic – AZ niet in handen, waardoor de wedstrijd voor een bedrag van 10 pond alleen te volgen is via Celtic TV.

Celtic

Celtic eindigde afgelopen seizoen met ruime achterstand op Rangers als nummer twee in de Schotse competitie. De ploeg van Postecoglou heeft er al twee Europese voorrondes opzitten. In de tweede voorronde van de Champions League werd verloren van Midtjyland, waardoor de groen-witten doorstroomden naar de derde voorronde van de Europa League. Daar waren The Boys over twee wedstrijden met 7-2 te sterk voor Jablonec.

Aftrap

Celtic – AZ begint woensdagavond om 20.45. Zoals gezegd is een livestream van de wedstrijd alleen te volgen via Celtic TV. Daarnaast kan je via het Twitter-account van AZ op de hoogte blijven van de wedstrijd.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant