Jesper Karlsson schiet AZ voorbij Groningen
Wedstrijden

Karlsson knalt AZ langs FC Groningen

Jesper Karlsson heeft zich vanavond tot matchwinner gekroond in het duel met FC Groningen. De Zweed schoot twintig minuten voor tijd op fraaie wijze de enige treffer binnen. De bezoekers speelden vanaf de derde minuut al met een man minder door een vroege rode kaart van Kasanwirjo. AZ stijgt door de overwinning naar plek vijf. 

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud of de Groningers moesten met tien man verder. Kasanwirjo speelde de bal iets te ver voor zich uit, zag De Wit onderscheppen, waarna de verdediger in een poging de bal te raken de middenvelder op zijn scheenbeen raakte. De scheidsrechter toonde resoluut de rode kaart, al leek geel meer op zijn plek.

De ploeg van Buijs zakte vervolgens met acht man in en hield alleen Strand Larsen voorin. AZ leek snel te profiteren toen Sugawara met een prachtige volley Leeuwenburg verschalkte. In aanloop naar de treffer stond De Wit echter buitenspel, waardoor de treffer werd geannuleerd. Via Sugawara en Karlsson was de thuisploeg nog tweemaal dichtbij een treffer, maar gescoord werd er niet voor rust.

In de tweede helft bleef AZ moeite houden om een gaatje te vinden in de Groningse muur. Het was een ware belegering van de ploeg van Jansen, dat ook een aantal keer gevaarlijk werd. Zo vond Reijnders tweemaal Leeuwenburgh op zijn weg, terwijl Barasi net naast kopte.

Karlsson

Twintig minuten voor tijd kwam AZ dan toch verdiend aan de leiding. Karlsson kwam van links naar binnen en haalde vervolgens verwoestend uit. Het schot belandde in de kruising en liet de Groningse goalie kansloos. Na de treffer verlieten de bezoekers de loopgraven in jacht op de gelijkmaker.

De ploeg van Buijs ging wat opportunistischer spelen en kwam vijf minuten voor tijd bijna op gelijke hoogte. Het was echter Vindahl die een schot van Dankerlui wist te keren. Het zou tevens de laatste kans zijn voor de bezoekers, waardoor het bij 1-0 bleef.

Karakteristieken

Doelpunten: 68′ Karlsson 1-0

Gele kaarten: De Leeuw, Buijs, Dammers (FC Groningen)

Rode kaarten: Kasanwirjo (FC Groningen)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (53′ Barasi), Hatzidiakos (46′ Beukema), Martins Indi, Wijndal (83′ Aboukhlal) (c); Reijnders, De Wit, Clasie; Sugawara, Gudmundsson, Karlsson

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh; Te Wierik, Kasanwirjo, Van Hintum (c) (83′ Sverko), Meijer; Suslov, De Leeuw (68′ Dammers), Duarte (83′ Ngonge); Abraham (11′ Dankerlui), Larsen, Van Kaam (68′ Postema)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant